Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Edmontons ilska mot Alex Pietrangelo: "Hör inte hemma i hockey"

ANNONS

Edmonton lyckades kvittera matchserien mot Vegas i natt efter en 4–1-seger på hemmais. Efter matchen var Oilers-spelarna emellertid mest irriterade på Alex Pietrangelo efter dennes slashing på superstjärnan Leon Draisaitl.
– Det hör inte hemma i hockey, säger Ryan Nugent-Hopkins.

Det var med drygt en och en halv minut kvar av nattens möte mellan Edmonton och Vegas som det hettade till rejält mellan lagen. I samband med att Oilers superstjärna Leon Draisaitl försökte lägga in pucken i öppen målbur efter att Golden Knights tagit ut målvakten i matchens slutskede delade Vegasbacken Alex Pietrangelo ut en tvåhandsfattad slashing över handlederna på Draisaitl.

Draisaitl föll till isen efter slashingen, medan Pietrangelo tilldelades ett matchstraff. Efter 4–1-segern var spelarna i Edmonton rejält irriterade på Pietrangelo.

– Det hör inte hemma i hockey. Vi vet vad han försöker att göra, säger Oilersstjärnan Ryan Nugent-Hopkins.

McDavid vill se avstängning: “Så medvetet”

Connor McDavid vill se Pietrangelo avstängd.

– Det är så medvetet det kan bli för att skada. Jag vill se att det blir en avstängning, säger McDavid.

Oilers tränare Jay Woodcroft tror att ligan kommer att ta en närmare titt på situationen.

– Om ni frågar mig om min åsikt om det hela så tycker jag inte att det hör hemma i hockey. Jag lämnar det där. Jag är säker att folk kommer att ta en titt på det, säger Woodcroft.

Ekholm målskytt

Matchen, då?

Oilers lyckades studsa tillbaka efter 1–5-förlusten senast och kvittera konfernssemifinalen till 2–2 i matcher via nattens 4–1-seger. Hemmalaget kunde gå ifrån till en 3–0-ledning redan i den första perioden, där Mattias Ekholm sköt sitt första mål i årets Stanley Cup-slutspel efter att han dundrat in 3–0-målet med ett rungande slagskott.

Mattias Janmark var tillbaka i Oilers laguppställning efter att han tvingats utgå i den första konferenssemifinalen. Den svenske forwarden loggade drygt tolv minuters istid i återkomsten och var +1 i plus/minus-statistiken.

Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights 4–1 (3–0, 1–0, 0–1)
Edmonton: Nick Bjugstad, Evan Bouchard, Mattias Ekholm, Ryan Nugent-Hopkins.
Vegas: Nicolas Roy.

Matchserien står 2–2 i matcher.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: