Foto: Bildbyrån
Hockeyettan

Vändningen: Förbundet stoppar fem serier i Hockeyettan

ANNONS

Det Svenska Ishockeyförbundet stoppar troligtvis förslaget om fem serier i hockeyettan. 
ett beslut som får Strömsbros sportchef, Johan Wennberg att ilskna. 
– Det var en rejäl kalldusch, det tror jag alla förstår, säger han till KMhockey. 

Förslaget om att spela hockeyettan i fem serier har under en tid varit på gång - och dessutom sett ut att bli verklighet. Men nu kommer en vändning. 

Nu har det istället kommit information till klubbarna om att detta stoppas. Det är det svenska ishockeyförbundet som har sagt nej. 

“Anledningen till nejet sägs vara att Hockeyettan inte förankrat beslutet nog hos vare sig hockeyförbundet eller hos klubbarna", skriver KMhockey om det hela innan de sedan pratar med en av de som drabbas hårdast av detta. 

“Bedrövligt för oss”

Strömsbros sportchef Johan Wennberg ilsknar rejält i en intervju med sajten då hans klubb är en av de som hamnar i en tuff sits med fortsatt långa resor. 
– Skulle det inte bli fem serier är det bedrövligt för oss. Hockeyettan har ändå gått ut med info om att det var förslaget, vi har haft en omröstning och det har gått igenom. Ekonomiskt vet jag inte hur vi ska lösa det, jag ser det som en omöjlig uppgift att resa 115 mil. Vi bor 40 mil söder om mitten av landet, det handlar om en miljon kronor i extra resekostnader, säger Wennberg och fortsätter: 
– Det var en rejäl kalldusch, det tror jag alla förstår. Det finns ingen som rest så långt under en säsong. Det är en stor jäkla besvikelse om det skulle bli så. Det känns som att man försöker utplåna hockeyn, det är inte rimligt.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL