NHL

TV: Vegas krossade Edmonton – tar greppet om serien

ANNONS

Vegas och Edmonton går av allt att döma en lång serie till mötes. I match tre visade dock Golden Knights klass – och krossade Oilers med 5-1.

Det stod 1-1 i serien efter två matcher i Vegas. Då drabbades Oilers och Golden Knights samman i en tredje match i Edmonton.

Där bortalaget drog det längta strået.

De vann tillslut med 5-1 efter att ha dominerat matchen från start till mål. Efter att Warren Foegele gjorde 1-0 till Edmonton kom Vegas in i matchen. Jonathan Marchessault gjorde två raka mål, båda assisterade av Jack Eichel, för att ge Golden Knights ledningen inför den andra perioden.

Där kom sedan rycket.

5-1 i två raka matcher

Zach Whitecloud, Jack Eichel och Chandler Stephenson gjorde tre raka mål och Vegas stack ifrån till 5-1. En ledning som blev för svår att jaga ikapp för Edmonton.

Oilers lyckades inte jaga ikapp utan fick se sig gå lottlösa från match tre. En intressant aspekt med resultatet är att i matchen innan blev det 5-1 – till Edmonton. Nu svarade Vegas med samma siffror och tar med det greppet i serien.

Nästa match i serien spelas natten till torsdag. Då är det lite av en måstematch för Edmonton för att inte hamna i ett 3-1-underläge efter fyra matcher. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games