Foto: Bildbyrån
SHL

Frölunda nobbar Loui Eriksson: "Absolut besviken"

ANNONS

Loui Eriksson kom in sent i Frölunda förra säsongen och hade en stark avslutning på säsongen. Men någon fortsättning i klubben blir det inte, bekräftar veteranen själv för Göteborgs-Posten.
– Jag var jättemotiverad för ett år till – men de ville återigen gå en annan väg, säger han till tidningen.

Frölunda håller på att bygga om sitt lag inför nästa säsong. Legendaren Joel Lundqvist har som bekant lagt skridskorna på hyllan, och nu står det klart att ännu en veteran inte blir kvar i klubben.

Det handlar om Loui Eriksson, den tidigare NHL-stjärnan som förstärkte Frölunda mitt under säsongen. 19 poäng på 34 matcher i grundserien och ytterligare sju på 13 i slutspelet.

Men någon fortsättning blir det inte. Frölunda har valt att tacka nej till forwarden, precis som man gjorde förra sommaren.

– Med tanke på hur jag presterade så är jag absolut besviken. Jag har varit tydlig med vad Frölunda betyder för mig som spelare. Jag hade gett 110 procent hela vägen i år, så klart. Jag accepterar deras beslut och önskar laget lycka till – men för det behöver jag inte respektera beslutet, säger 37-åringen till GP-sporten.

“Kom i gång på våren”

Loui Eriksson ser nu ut att söka sig till en ny klubb. Veteranen berättar för tidningen att han håller igång och att karriären inte verkar vara slut riktigt än.

Den lovande avslutningen på säsongen gav mersmak.

– Jag kände att jag kom i gång på våren när jag fick en fastare roll efter att ha jagat ikapp. Det hade varit jättekul att få bygga vidare på det. Under slutspelet kändes formen absolut som bäst. Och jag själv var taggad på att visa vad jag kunde bidra med – om jag fick ett helt år tillsammans med laget. 


TV: "Vakade Sam Hallams skugga över Växjö?"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games