Foto: Bildbyrån
Europa

KLART: Det blir Lucas Wallmarks nya klubb

ANNONS

Lucas Wallmark stannar i Schweiz. Efter gårdagens uppbrott från Zürich har han nu presenterats av Fribourg-Gottéron.

Det slog ned som något av en bomb närLucas Wallmark igår bröt sitt avtal med Zürich. Redan nu är han klar för en ny klubb - och det blir en fortsättning i Schweiz.

Den svenske stjärnan har skrivit på för två år i Fribourg-Gottéron, meddelar klubben på sin hemsida. Han blir därmed klubbens fjärde kontrakterade svensk kommande säsong. Tidigare hade även Andreas Borgman, Marcus Sörensen och Jacob de la Rose kontrakt med den gångna säsongens ligasjua. Övriga importer är kanadensaren Chris DiDomenico - och en viss Ryan Gunderson.

– Jag är väldigt glad att Lucas har valt att ansluta till Fribourg. Hans vinnande attityd och spelintelligens kommer att göra honom till en viktig pjäs de kommande säsongerna, säger sportchefen Christian Dube.

Wallmark gjorde 37 poäng på 50 matcher i Zürichtröjan den gångna säsongen, som var hans första i den schweiziska ligan.


Den här artikeln handlar om: