Rahm i Leksand 2018.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Robin Rahms framtidsplan: "Blir troligtvis utomlands igen"

ANNONS

Efter en säsong som han tidigare beskrivit som “bland de tuffaste någonsin” letar nu Robin Rahm efter en ny klubbadress - samtidigt som barndomshemmet ska byggas upp igen efter en brand. 
– Det var många ovärderliga grejer som hade varit kul att ha kvar när man lagt av, säger han till NWT

I början av januari berättade Robin Rahm för hockeysverige.se om den tuffa tiden i Slovakien som ledde till att han runt årskiftet valde att bryta med sin klubb, HC Banska. 

Därefter blev det en flytt till Finland för att avsluta säsongen, men nu står burväktaren återigen inför en oviss framtid - och funderar extra noga över sina val för att historien inte ska upprepa sig. 
– Det beror på lite. Det har funnits förfrågningar nästan direkt men då var det ingenting jag riktigt tyckte kändes rätt, sa han till hockeysverige.se i januari om en återkomst i SHL.

Men trots att det fanns SHL-intresse redan då menar han nu att det troligtvis inte blir en återkomst nu heller. 
– Det blir troligtvis utomlands igen. Jag har redan haft en del att välja på men det är inget som har känts helt rätt än, säger han till Nya Wermlands Tidning och fortsätter: 
– Tjeckien känns intressant. Jag hade faktiskt nästan gjort klart med Mountfield innan KalPa kom in i bilden i vintras. Men vi får se hur det blir nu. Det viktigaste är att hitta ett lag som har samma målsättning som en själv. Sedan man nådde över 30-strecket har det blivit extra viktigt. Jag vill liksom vinna och inte bara spela för spelandets skull.

Barndomshemmet brann ner: “Ovärderliga grejer”

Det tuffa året tar inte heller slut vid det sportsliga för Robin Rahm. I intervjun med NWT berättar han även att samtidigt som han letar efter en ny klubb bygger upp barndomshemmet som brann ner strax före jul. 
– I princip alla masker, tröjor och priser är borta. Det var många ovärderliga grejer som hade varit kul att ha kvar när man lagt av. Jag hade faktiskt en plan på att göra i ordning ett rum för alla de här sakerna efter karriären. Men det viktigaste var såklart att det gick bra, att mamma och pappa inte var hemma när det hände.

Den nu 36-årige Rahm har tidigare gjort över 100 matcher i Hockeyallsvenskan och runt 50 i SHL.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games