Otto Stenberg, Noah Erliden och Axel Sandin Pellikka.
Foto: Martin Jansson
U18-VM

Noah Erliden, Axel Sandin Pellikka och Otto Stenberg uttagna i U18-VM:s All Star-lag

ANNONS

Det blev silver för Småkronorna som förlorade finalen av U18-VM. 
Men efteråt togs tre svenskar ut i turneringens All Star-lag. 

Småkronorna lyckades inte återupprepa succén från i fjol då de tog guld efter att ha besegrat USA i finalen. I stället fick USA revansch och vann årets final med 3-2 efter förlängning för att vinna guld medan Sverige fick nöja sig med silver på U18-VM. 

Sverige stod dock för en riktigt stark turnering och hade flera av mästerskapets bästa spelare. Efteråt är det nämligen två svenskar som prisas som bäst i turneringen medan tre svenskar tar plats i All Star-laget.

Svenskarna som prisas

Noah Erliden, som hade 94,5 i räddningsprocent och 1,49 GAA på sex matcher, utses både till bäste målvakt samt tar plats i All Star-laget medan Axel Sandin Pellikka fick ta emot pris som bäste back och också ta plats i All Star-laget efter att ha gjort elva poäng på sju matcher. 

Småkronornas lagkapten Otto Stenberg är en av tre forwards i All Star-laget då han gjorde sju mål och 16 poäng på sju matcher. Även AIK:s forwardstalang Dalibor Dvorský, som spelar för Slovakien, var med i All Star-laget efter att ha gjort åtta mål och 13 poäng. 

USA:s Will Smith tog hem både bäste forward samt MVP-priset på U18-VM efter att ha gjort hela 20 poäng på de sju matcher, den näst bästa noteringen någonsin i en och samma turnering.

Priser: 

Bäste målvakt: Noah Erliden, Sverige.
Bäste back: Axel Sandin Pellikka, Sverige.
Bäste forward: Will Smith, USA. 
MVP: Will Smith, USA. 

All Star-laget: 

Målvakt: Noah Erliden, Sverige.
Backar: Cole Hutsonn, USA och Axel Sandin Pellikka, Sverige.
Forwards: Dalibor Dvorsky, Slovakien, Otto Stenberg, Sverige och Will Smith, USA.

 


 

Den här artikeln handlar om: