MODO TILL SHL
MoDo är i SHL – slår ut Djurgården.
HockeyAllsvenskan

MoDo går upp till SHL – krossar Djurgården i sjunde och avgörande finalen

MoDo är tillbaka i SHL efter att ha vunnit den sjunde och avgörande matchen mot Djurgården.
Det blev 4-0 i kvällens match och MoDo tar därmed hem finalserien med 4-3 i matcher.

Det har spelats sex stycken ‘game sevens’ i HockeyAllsvenskan tidigare och alla sex gånger har bortalaget vunnit.

Den trenden bröts i kväll.

MoDo vann nämligen hemma i den sjunde och avgörande finalmatchen mot Djurgården med 4-0 för att säkra avancemang till SHL – sju år efter att klubben åkte ut ur högstaligan.

Det blev intensivt och jämnt redan från starten av matchen från MoDo hade lite mer övertag under den första perioden.

Hemmalaget fick då också en drömstart när Erik Jinesjö Karlsson passade in i mitten till Oscar Pettersson som störtade fram och sköt in pucken för 1-0 till MoDo med hans blott andra mål i slutspelet.

“Gäller att bara ge allt nu”

MoDo tog sedan över mer efter målet och när de fick chansen i powerplay small det igen. Mikkel Aagaard lade en skottpassning in framför mål där Johan Södergran höll sig framme och styrde in 2-0.

Djurgården hade en stor chans att reducera strax efter 2-0-målet då Emil Berglund satte pucken i stolpen men Kristers Gudlevskis nolla höll sig och Ö-vikarna hade då klar fördel efter 20 spelade minuter.

– De kommer ut lite bättre än oss. Vi förstod att de skulle komma ut aggressiva men vi kanske behövde stå upp lite bättre mot det. Vi skapar ändå några chanser och 2-0 kanske är lite i överkant. Men vi ska vända på det här, säger Djurgårdens Emil Berglund till C More.

– Jag tycker vi spelar bra. Vi får ner puckarna djupt och jobbar på dem. Det är så vi vill spela, det gäller bara att hålla i det här nu och fortsätta. Det är sista matchen så det gäller bara att ge allt nu och köra, säger MoDos Johan Södergran.

MoDo gick upp till 4-0

I den andra perioden fortsatte spelet i liknande stil och MoDo fortsatte ha bättre utdelning på sina lägen. Knappt sex minuter in i mittperioden kom då också 3-0.

Josh Dickinson spelade in pucken framför mål och där fanns danske stjärnan Mikkel Aagaard som stötte in fjärde mål i finalserien och åttonde mål i slutspelet.

Djurgården hade också sina chanser men då stod Kristers Gudlevskis emot. Bland annat kom Daniel Brodin i ett friläge men stoppades av MoDo-målvakten.

När det precis passerat 15 spelade minuter i andra perioden så kunde MoDo då utöka ytterligare en gång. Johan Södergran kom då i ett fritt läge och lade in en backhand för 4-0 bakom Djurgårdens målvakt Jesper Myrenberg. Södergran gjorde då sitt andra mål i matchen och efter att bara ha gjort fem mål på 52 matcher i grundserien så hade han därmed gjort fem mål på 17 matcher i slutspelet.

Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv agerade då genom att byta målvakt, ut med Myrenberg och in med Matthew Galajda mellan stolparna.

“Det här man drömmer om”

Det blev sedan inga fler mål utan 4-0 stod sig efter två perioder.

– Jag tycker vi kämpar på bra och enda skillnaden är att vi får utdelning, det har vi inte fått i tidigare matcher. Det är grymt kul att se. Det är de här matcherna man drömmer om att få spela. Det är en fantastisk inramning och du ser ju bara att vi har Sveriges bästa fans, säger Mikkel Aagaard.

Uppförsbacken var dock väldigt stor för Djurgården.

– Vi ska gå in och vända på det här, det har vi gjort förut. MoDo kommer med bra fart och skapar chanser, vi blir lite stillastående. Vi ska vända detta, säger Daniel Brodin.

När den tredje perioden började så inledde Djurgården sin jakt på att komma tillbaka in i matchen men de lyckades inte göra mål.

Hemmalaget kunde i stället hålla undan och släppte inte in Djurgården i matchen. DIF tog ut målvakten för en extra anfallare i slutet av matchen men det hjälpte inte utan MoDos nolla höll sig resten av matchen.

MoDo vinner därmed den sjunde och avgörande finalen med 4-0 och tar hem finalserien med 4-3 för att gå tillbaka upp till SHL.

Det har gått sju år och totalt 2 585 dagar sedan MoDo åkte ut ur SHL den 1 april 2016 – men nu är Ö-vikslaget tillbaka i högstaligan igen.

MoDo – Djurgården 4–0 (2-0,2-0,0-0)

MoDo: Johan Södergran 2, Oscar Pettersson, Mikkel Aagaard.