Jakob Stenqvist.
Foto: Pär Olert/Bildbyrån
Spelarövergångar

Jakob Stenqvist lämnar Sverige – klar för finska Lukko

ANNONS

Jakob Stenqvist blev inte kvar i Timrå efter SHL-säsongens slut. 
Nu flyttar backen återigen utomlands då han är klar för finska Lukko.
– Jag kände att Lukko är rätt plats för mig nu, säger Stenqvist till klubbens hemsida. 

Efter tre år utomlands vände Jakob Stenqvist hem till Sverige igen då han skrev på för Timrå förra året.

Det blev dock bara en säsong i SHL för Stenqvist som nu återigen flyttar utomlands. Backen presenteras nämligen av finska tabelltrean Lukko. 

– Båda parter var väldigt intresserade och jag kände att Lukko är rätt plats för mig nu. Laget har varit i toppen av ligan många år i rad, säger Stenqvist till klubbens hemsida och fortsätter: 
– Jag hann inte se Lukkos matcher förra säsongen, men jag vet att även om slutspelet slutade tidigt så hade laget ett bra driv i grundserien. Det måste vi fortsätta med nästa år och förhoppningsvis gå mycket längre under våren. Min gamla lagkamrat och goda vän Robin Press har berättat mycket bra saker om Lukko och han vann mästerskapet här. Jag vill uppnå samma sak med Rauma som han gjorde.

“Han är rätt spelare för oss”

Jakob Stenqvist gjorde 21 poäng på 52 matcher i Timrå den senaste säsongen. Tidigare i sin karriär har han gjort två säsonger i finska Ässät där han imponerade stort med 32 och 39 poäng vilket gjorde att han var med i toppen av backarnas poängliga. 

– Stenqvist är en anfallsvinnande back som säkerligen kommer tillföra oss ganska mycket i anfallsspelet. Han kan passa bra och hårt. Jakob har bevisat sitt värde i powerplay-spelet; han har alltid varit en bra motor i det och där förväntas det mycket av honom, säger sportchefen Kalle Sahlstedt och fortsätter: 
– Vi hade redan följt Stenqvist under hans år i Ässät och givetvis nu under SHL. Hans fysik har förbättrats sedan tiden i Ässät, vilket är en viktig sak. Dessutom har han mer erfarenhet och försvarsspelet har tagit steg framåt. Vid det här laget kände vi att han är rätt spelare för oss.

25-årige Stenqvist är fostrad i Mora IK och har tidigare spelat allsvensk hockey med MoDo och Björklöven. Han har även gjort en säsong i KHL där han spelade för Severstal Tjerepovets.


TV: Är Timrå i toppen för att stanna?

Den här artikeln handlar om: