Alexander Holtz.
AHL

Alexander Holtz sköt första Calder Cup-målet

Alexander Holtz sköt säsongens första slutspelsmål. Detta när han tvingade fram en förlängning i det första mötet mellan hans Utica Comets och Toronto Marlies. Väl där blev det dock förlust, 5–6.

Alexander Holtz har upplevt en märklig säsong i Nordamerika. Speltiden i NHL med New Jersey Devils har varit skral och det dröjde trots det ända tills februari innan Devils valde att skicka ned honom till farmarlaget Utica Comets i AHL på en mer permanent basis.

Nu är 21-åringen mitt uppe i Calder Cup-slutspelet där Comets ställs mot Toronto Marlies efter att ha slagit ut Laval Rocket i den första rundan. I öppningsmatchen i Toronto spelade Holtz en av huvudrollerna.

Han spelade fram till Reilly Walshs 1–0-mål men gjorde framför allt 5–5-målet med 52 sekunder kvar av tredje perioden. Ett mål som tog matchen  till förlängning. Väl där klev Joseph Blandisi fram och sköt segermålet för Toronto, 6–5, alldeles i slutet av den fjärde perioden.

Holtz har tre poäng (1+2) på tre slutspelsmatcher så här långt.

I Toronto, som hade Dennis Hildeby som backup-målvakt, lämnade Pontus Holmberg isen som målskytt. Även Carl Dahlström, som har placerats i Färjestad nästa säsong, var ombytt för Toronto Marlies.

*****

I Colorado Eagles serie mot Coachella Valley Firebirds var Jonas Johansson en av förgrundsfigurerna. Den svenska målvakten stoppade 21 av 23 skott när Eagles vann med 3–2 och gick fram till 2–0 i matcher i serien.

Ryske forwarden Michail Maltsev blev matchvinnare med sitt 3–2-mål med fyra minuter kvar av tredje perioden.

I Colorado fanns även Gustav Rydahl och Oskar Olausson ombytta. Ingen av dem registrerade några poäng. I Coachella Valley fanns Gustav Olofsson på backplats.

TV: Ur arkivet – Alexander Holtz första NHL-mål