Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Edmonton Oilers skaffar sig matchboll mot Los Angeles Kings

ANNONS

Edmonton Oilers har vänt på matchserien mot Los Angeles Kings.
Efter 6-3-segern i natt så har stjärnlaget nu skaffat sig matchboll. 

Det har varit en tajt och jämn serie mellan Edmonton Oilers och Los Angeles Kings – fram till nattens match. 

I den femte matchen i serien spände nämligen Edmonton sina muskler och klev fram för att vinna matchen med 6-3. De har nu slagläge och kan säkra avancemang vid nästa seger. 

Oilers spelade bra direkt från start och fick en tidig 2-0-ledning efter att Leon Draisaitl gjort ett av målen. Han har nu skjutit sex mål på fem matcher och toppar slutspelets skytteliga.

Kings kom dock igen och reducerade så att ställningen var 3-2 till Edmonton efter första perioden. Adrian Kempe var då Los Angeles bästa spelare då han låg bakom båda målen med 1+1 – men närmar än så kom inte Kings. 

Två assists för Ekholm 

Edmonton blåste på och det rann sedan iväg till 6-2 där Nick Bjugstad blivit oväntad hjälte med hans två första mål i årets slutspel. I slutet av matchen fick sedan LA Kings in en reducering och slutresultatet blev alltså 6-3. 

Mattias Ekholm var framträdande i segern då han stod för två assists. Även superstjärnan Connor McDavid noterades för två passningspoäng och McDavid har nu gjort åtta poäng på fem matcher i slutspelet, två poäng sämre än Draisaitl som är bäst i laget på tio poäng. 

Oilers skaffar sig nu en 3-2-ledning i matcher efter att tidigare ha legat under med både 0-1 och 1-2. I nästa match har Edmonton därmed chansen att säkra avancemang till nästa slutspelsrunda vid seger.

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 6–3 (3-2,2-0,1-1) 

Edmonton: Nick Bjugstad 2 (2), Evander Kane (3), Leon Draisaitl (6), Brett Kulak (1), Zach Hyman (2).
Los Angeles: Alex Iafallo (3), Adrian Kempe (4), Quinton Byfield (1). 

Edmonton Oilers leder serien med 3-2 i matcher. 

Den här artikeln handlar om: