Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Seattle kvitterar matchserien mot Colorado – efter övertidsdrama

Seattle Kraken fortsätter att vara en nagel i ögat på regerande mästaren Colorado Avalanche. I natt utjämnade Kraken matchserien till 2–2 i matcher sedan Jordan Eberle skickat in det matchavgörande målet i förlängningen.

Fyra av Stanley Cup-slutspelets åtta matchserier står efter natten till tisdagen, svensk tid, 2–2 i matcher. Detta efter att uppstickarlaget Seattle Kraken på nytt lyckades få regerande mästaren Colorado Avalanche på fall och utjämna matchserien.

Kraken hade en 2–0-ledning efter den första perioden, men två mål i mittperioden signerat “Avs” finländske superstjärna Mikko Rantanen såg till att matchen stod lika inför den tredje perioden. Efter en mållös tredjeperiod dröjde det sedan inte långt in i förlängningsspelet innan avgörandet skulle falla.

Från nära håll kunde Jordan Eberle trycka in 3–2-pucken till Seattle och därmed säkra klubbens första hemmaseger i Stanley Cup-sammanhang.

Stort förtroende för Larsson

Hemmalaget dominerade skottstatistiken i matchen och hade dundrat iväg 42 skott mot Aleksandr Georgijev innan Eberles avgörande tre minuter in i förlängningen.

Adam Larsson stod för en assist för Kraken i matchen, hans första poäng i årets Stanley Cup-slutspel. Totalt loggade svenskbacken 26 minuter och 49 sekunders istid, vilket var mest av alla hemmaspelare och näst mest av samtliga spelare på isen där bara superstjärnan Cale Makar (26:59) spelade mer.

Seattle Kraken – Colorado Avalanche 3–2 e. sd (2–0, 0–2, 0–0, 1–0)
Seattle: Will Borgen, Daniel Sprong, Jordan Eberle.
Colorado: Mikko Rantanen 2.

Matchserien står 2–2 i matcher.