Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Edmonton kvitterar matchserien – efter nytt övertidsdrama

Med ett tremålsunderläge efter den första perioden såg Edmonton ut att hamna i ett 1–3-underläge i matchserien mot Los Angeles Kings. Då stod Oilers för en stark vändning där Zach Hyman i slutändan kunde avgöra matchen i övertid – och kvittera matchserien.
– Det är förmodligen det viktigaste målet jag gjort i min karriär än så länge, säger Hyman.

Edmonton Oilers stod för en mäktig vändning i natt i vad som kan ha varit en säsongsräddande vändning, där gästerna hamnade i ett 0–3-underläge i den första perioden efter att bland annat Viktor Arvidsson gjort ett av hemmalaget Kings mål i perioden.

Innan mittperioden var färdigspelad hade Oilers hämtat upp underläget till 3–3 och när ordinarie matchtid var färdigspelad hade lagen gjort fyra mål vardera. Zach Hyman blev stor matchvinnare för Oilers med sitt 5–4-mål drygt halvvägs genom den fjärde perioden.

– Det är förmodligen det viktigaste målet jag gjort i min karriär än så länge, säger Hyman på presskonferensen efter matchen.

Tre av fyra matcher har gått till förlängning

Tre av de fyra matcherna som spelats i matchserien har gått till förlängning.

– Det är inte mycket som skiljer lagen åt. Jag tror att alla förväntade sig att detta skulle bli en tuff serie och det är vad det har blivit. Nu är det bäst av tre som gäller, säger Hyman.

Mattias Ekholm noterades för en assistpoäng i matchen för Oilers medan Viktor Arvidsson stod för ett mål och en assist för Kings, samtidigt som Adrian Kempe noterades för en passningspoäng.

Los Angeles Kings – Edmonton Oilers 4–5 e. sd (3–0, 0–3, 1–1, 0–1)
Los Angeles: Gabriel Vilardi, Viktor Arvidsson, Anze Kopitar, Matt Roy.
Edmonton: Leon Draisaitl (2), Evan Bouchard, Evander Kane, Zach Hyman.

Matchserien står 2–2 i matcher.