NHL

Kollapsen - utan Hedman: "Ingenting med Hedman att göra"

ANNONS

Toronto studsade tillbaka rejält i natt. 3-7 i första matchen byttes ut mot en 7-2-seger mot Tampa Bay i natt. Tampa saknade Victor Hedman.
– Det handlar inte om att en kille saknades. Det vore en dålig ursäkt, försäkrade Tampa Bays coach Jon Cooper.

Se höjdpunkterna i videospelaren ovan.

Det svänger onekligen om den på förhand mest uppsnackade slutspelsserien, den mellan Toronto och Tampa Bay. De sistnämnda vann den första matchen med 7-3 - men Toronto svarade i natt med en 7-2-seger. Matchserien är därmed kvitterad.

Matchens store man var Torontokaptenen John Tavares, som sköt ett hattrick. Det var hans andra slutspelshattrick i karriären.

– Det är coolt varenda gång du gör ett hattrick - och framför allt om du gör det i slutspelet. Jag blev belönad efter att mina lagkamrater gjort grymma grejer, inte minst Morgan Rielly som hade en extremt bra kväll, sade Tavares efter matchen.

Ja, Morgan Rielly gjorde fyra (!) poäng i natt. Han spelade fram till Torontos fyra första mål, där två av dem gjordes av John Tavares och de övriga två av William Nylander och Mitchell Marner.

Man kan förstå att coachen Sheldon Keefe var nöjd med sitt lag, och i synnerhet sina storstjärnor, efter nattens kross.

– Vi behövde svara rejält i kväll, eftersom de körde över oss häromkvällen. Vi behövde en bra dag och det hade vi. Nu har vi en matchserie. Men vi behöver spela ännu bättre på bortaplan än vi gjorde i kväll, sade han.

"Spelade vi hårt nog för att vinna?

Tampa Bay saknade Victor Hedman, som skadade sig i den första matchen i matchserien. Coachen Jon Cooper försäkrade dock att nattens kollaps inte hade något att göra med avsaknaden av 2021 års slutspels-MVP.

– Det här hade ingenting att göra med att Victor Hedman inte spelade. Vi har vunnit matcher utan honom förr. Jag kan sitta här och ge er 100 klyschor. Vilka vill ni höra? 
– Spelade vi hårt nog för att vinna? Förmodligen inte. Det handlar inte om att en kille saknades. Det vore en dålig ursäkt.

Nu fortsätter serien med två raka matcher i Tampa Bay.

Toronto - Tampa Bay 7-2

Toronto: John Tavares x3, Mitch Marner x2, William Nylander, Zach Aston-Reese

Tampa Bay: Ian Cole, Corey Perry

Den här artikeln handlar om: