Historiska vinsten – Seattle vann första slutspelsmatchen någonsin.
Video: Viaplay
NHL

Wennberg målskytt när Seattle överraskade Colorado

ANNONS

Seattle säkrade en historisk första slutspelsseger inatt - och dessutom mot de regerabde mästarna Colorado. Den stora segerorganisatören i 3–1-matchen blev Alexander Wennberg. 

På förhand såg det ut att bli en tuff åttondelsfinal och första slutspelsmöte för Seattle Kraken. På andra sidan stod de regerande Stanley Cup-mästarna Colorado Avalanche redo för att gå hela vägen igen. 

Men det första mötet slutade med en överraskande 3–1-vinst för de gästande Seattle. Detta efter att man nätat tidigt i samtliga perioder och sett hur målvakten Philipp Grubauer storspelade sig till 34 räddningar. 

I segern klev även svensken, Alexander Wennberg fram som en av de tre målskyttarna när han i den andra perioden återtog ledningen för sitt Seattle med en fint placerat skott efter att han fyllt på fint i anfallet. 

Morgan Geekie utökade sedan ledningen till 3–1 tidigt i den tredje perioden efter en framspelning av just Alexander Wennberg. Det blev målet som stängde mötet och därmed säkrade en historisk första vinst i Stanley Cup-slutspelet för Seattle. 

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

*****

I nattens fjärde slutspelsmöte var det Winnipeg Jets som fick en vinnande start. Vegas Golden Knights fick se sig besegrade med 1–5 efter att Blake Wheeler gjort tre poäng för sitt Winnipeg. 

Vegas enda målskytt i matchen blev William Karlsson som på en kontring kunde ge hemmapubliken lite hopp med ett 1–2-mål, men därefter var det Winnipeg som gasade ifrån till segern. 


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games