Toronto förlorade och buades ut - trots svenskarnas mål

Både William Nylander och Calle Järnkrok hittade nätet i första slutspelsmötet mot Tampa.
Men trots det blev det en 3–7-överkörning och Toronto-spelarna blev utbuade i hemmaarenan.
– Jag kände av lite nerver. Vi stod lite på hälarna tidigt, säger Torontotränaren Sheldon Keefe till NHL.com.

Det blev ingen positiv start på slutspelet för Toronto Maple Leafs.

Trots att man förstärkt laget till detta slutspel var det precis som i slutspelsmötet för ett år sedan, Tampa Bay Lightning som drog det längsta strået. Den åttondelen slutade 3–4 i matcher, och efter nattens 3–7-kross ser det ut som att mötet mellan lagen även detta år ger avancemang för Tampa.

Matchen inleddes med mål av Pierre-Édouard Bellemare efter en dryg minut och sedan rullade det på. Anthony Cirelli och Nikita Kucherov utökade till 3–0 innan första periodpausen innan Toronto kom igång.

När det väl stämde för hemmalaget var det sedan svenskarna som klev fram. William Nylander satte 2–3 i mitten av andra perioden och i den tredje klev även Calle Järnkrok fram och satte ett eget mål. Men då var det sista målet i matchen och ett 3–7-mål som många supportrar missade då de hade lämnat arenan.
– Ett överväldigande resultat, som ingen kunde förutse. Toronto spelar odisciplinerat och har målvaktsproblem. Deras fans är på väg mot utgångarna med tio minuter kvar. Vilken usel start på slutspelet, säger den tidigare NHL-spelaren Ray Ferraro i Sportsnets tv-sändning av matchen.

Hedman utgick

Men trots den stora vinsten i första åttondelsmötet var det några oroväckande delar för Tampa under matchen. Erik Cernak fick kliva av efter han tagit emot en huvudtackling som gav matchstraff. Även Michael Eyssimont klev av i den andra perioden.

Men ur svenska ögon var det mest oroväckande att backstjärnan Victor Hedman blev en av de som inte kunde fullfölja matchen. Svensken klev av efter den första perioden och kom sedan inte tillbaka i spel.
– Det var lite överraskande. Vi hoppas att han ska vara okej, men det är för tidigt att säga, säger tränaren Jon Cooper.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.