Foto: Bildbyrån
Nyhet

Mikko Manners första ord: "Grämer mig"

ANNONS

Sedan han fick sparken från Brynäs har Mikko Manner inte funnits tillgänglig för svensk media. Nu uttalar sig tränaren om det hela för första gången. 
– Det blev ett år av besvikelser, ett misslyckande, säger han till Vasabladet. 

Precis innan kvalspelet fick Mikko Manner lämna sin post som huvudtränare i Brynäs. Draget lyckades inte riktigt och Gävleklubben flyttades ändå ner till HockeyAllsvenskan. 

Nu uttaler sig den finsak tränaren om det hela - för första gången sedan avskedet. 
– Det blev ett år av besvikelser, ett misslyckande. Det hade varit roligt att fortsätta en längre tid på samma ställe. Serien, klubben och supportrarna – allt var jättefint. Då grämer det mig verkligen att jag inte kunde leva upp till förväntningarna och vad som krävs för att nå framgång i SHL, säger Mikko Manner till svenskspråkiga Vasabladet och fortsätter: 
– Jag lärde mig massor. Framför allt vad jag behöver göra annorlunda. Jag lärde mig om spelet och hur det fungerar i en annorlunda kultur. Jag lärde mig om hur man ska träna och hur jag ska utveckla mitt ledarskap så att jag kan kommunicera bättre.

“Ska börja drömma om större saker igen”

Brynäs har nu inlett sin satsning mot SHL igen genom att förlänga med flera viktiga spelare och även anställt Niklas Gällstedt som ny huvudtränare. För Manner är det en fortsatt oviss framtid, men han menar att han efter slutet i Brynäs nu har fått blodad tand. 
– Nu när jag tagits ner på jorden ska jag börja drömma om större saker igen. Det är det som bär framåt. Jag har inte gett upp hoppet om någonting. Det som hände var att det gick snett och nu gäller det bara att jobba på. På nästa ställe där jag får äran att fungera som tränare ska jag visa att jag kan bättre, säger Mikko Manner.


TV: Blir Brynäs sejour i HockeyAllsvenskan ettårig?


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM