Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Georgsson bekräftar - Veeti Vainio kan hamna i Södertälje

ANNONS

I måndags stod det klart att Veeti Vainio lämnar Björklöven. 
Nu kommer uppgifter om att han är på väg till konkurrenten Södertälje. 
– Den typen av back skulle gå bra med vår centersida, säger SSK:s sportchef Emil Georgsson till LT. 

Södertälje fortsätter att bygga för att nästa säsong kunna vara med och på allvar utmana i toppen av HockeyAllsvenskan för att säkra en SHL-plats. 

De tunga nyförvärven av Ludwig Blomstrand och Sebastian Dyk ser ut att bli klara och nu kommer ytterligare intressanta uppgifter kring SSK.

Länstidningen Södertälje menar nämligen att klubben jagar Veeti Vainio som i måndags var en av spelarna som tackade av i Björklöven. 

Den 25-årige backen lämnar Umeåklubben efter två säsonger där det totalt endast blivit 43 grundseriematcher. Men det ser inte ut att stoppa SSK:s sportchef, Emil Georgsson från att hugga.

“Det finns mer i den kroppen än han fått ut”

För LT bekräftar han intresset. 
– Ja, det är vi. Vi tror att det finns mer i den kroppen än han fått ut. Han har haft trubbel med skador och grejer, och en del oflyt. Men det är inte förslitningsskador, utan fraktur i ett båtben till exempel, säger Georgsson, och fortsätter:
– Det finns en jäkla uppsida i honom. Han har blandat lite i slutspelet, men inte heller spelat kontinuerligt. Den typen av back skulle gå bra med vår centersida, då vi bygger med trygga, defensivt starka centrar. "Löven" har fina centrar men med en mer offensiv touch.

Däremot menar han att inget är klart än.
– Han är ett av flera namn vi tittar på.


TV: "Det är positiv trend på alla Djurgårdens backar"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL