Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Frölunda tackar av åtta spelare: "Önskar dem lycka till"

ANNONS

För en dryg vecka sedan spelade Joel Lundqvist sin sista match och Frölundas säsong tog slut. Nu tackar klubben av profilen, tillsammans med sju andra spelare. 

Det blev inte det önskade slutet. Frölunda fick se sig besegrade av Växjö i semifinalen av SM-slutspelet och tvingades då tacka av en av föreningens största, Joel Lundqvist

Nu har arbetet med nästa säsongs trupp börjat. Via sin hemsida meddelar Göteborgsklubben att Lundqvist är en av åtta spelare som nu lämnar. 
– Vi vill tacka för deras insatser i klubben och önska dem lycka till i framtiden, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström. 

Spelarna det gäller är Jan Mursak, Anders Grönlund, Jacob Nilsson, Johan Sundström, Andreas Borgman, Filip Johansson, Liam Dower Nilsson och Joel Lundqvist.

“Tacksam för den här tiden"

För ytterligare en av dessa blir det en känslofyllt avsked. 
– Hade någon frågat mig för fem år sedan hade jag aldrig vågat drömma om det här. Det är få förunnat att få vinna tre titlar, man får inte så många chanser, och jag är tacksam för den här tiden. Det är ju lätt att bli fartblind, men blickar jag tillbaka så är ju det här det största jag gjort, säger 34-årige Grönlund som kom till klubben för fem år sedan utan erfarenhet från en enda SHL-match. 

Avskedet av Andreas Borgman har sedan länge stått klart då han redan i vintras presenterades av Fribourg-Gottéron i Schweiz. Johan Sundström lämnar efter att han inte spelat en enda match eller gjort en enda träning med klubben under säsongen.


TV: Vad saknades för Frölunda?

Den här artikeln handlar om: