HockeyAllsvenskan

Södertälje på väg att värva Ludwig Blomstrand och Sebastian Dyk

ANNONS

Ludwig Blomstrand och Sebastian Dyk är på väg tillbaka till Södertälje. Nu drar supportrarna igång en insamling för att säkra stjärnornas signaturer.
– Blomstrand och Dyk har skrivit på, de är klara, säger insamlingens talesperson Anders Ahl till LT.

Det mesta talar för att vi får se Ludwig Blomstrand och Sebastian Dyk i Södertäljes tröjor nästa säsong. På sin hemsida skriver Södertälje ett meddelande, undertecknat bland annat “supporterklubben” att “ytterligare två hemvändare på tröskeln för att ytterligare spetsa vårt lag”.

Därför drar “Supporterklubben”, “Gamla SSKare" och “SSK Framtid” igång en insamling för att säkra finansiering av de båda återvändarna. 

Blomstrand spelade för SSK 2018 till 2021 och gjorde succé. Säsongen 19/20 gjorde han 50 poäng på 49 allsvenska matcher. 2021 flyttade han till HC Plzen, där han gjorde 50 poäng på 86 matcher i den tjeckiska högstaligan.

“De är klara”

Dyk spelade för Södertälje säsongen 18/19 och gjorde då 28 mål och 56 poäng. Det gav honom en andraplats i såväl skytteligan som poängligan - bakom radarpartnern Nicolai Meyer.

Sedan dess har han spelat för HIFK i den finska ligan, och där gjort 45, 26, 28 och elva poäng under sina fyra säsonger. 30-åringen har kontrakt även kommande säsong, men ser nu alltså ut att vända hem till Sverige igen.

– Blomstrand och Dyk har skrivit på, de är klara, säger insamlingens talesperson Anders Ahl till LT.


TV: Studio Oddset om allsvenska finalen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL