NHL

Sebastian Aho vann första kampen mot...Sebastian Aho

ANNONS

Sebastian Aho klev fram och sköt segern till Carolina i nattens slutspelsmatch mot New York Islanders. Dessutom uppmärksammades en tackling på…Sebastian Aho.

I Nordamerika har kampen mellan Carolinas Sebastian Aho och New York Islanders Sebastian Aho fått mycket uppmärksamhet sedan det stod klart att de skulle mötas i den första slutspelsrundan. Inte minst för att den svenske Sebastian Aho, backen i New York Islanders, för bara någon vecka sedan drog på sig en utvisning efter att ha hakat Carolinas finske superstjärna med samma namn.

I natt var det den finske Aho som drog det längsta strået. Först var det han som gav Carolina ledningen i 2-1-vinsten. Sen uppmärksammades han för en offensiv tackling på Islandersbacken med samma namn.

Sebastian Aho, Carolinas stjärna alltså, slog till redan efter 3:47 när han sköt 1-0 i powerplay. Målet var hans 19:e i slutspelet, och han tangerade därmed Eric Staals klubbrekord för antal slutspelsmål.

– Det hjälper så klart. Det ger dig lite självförtroende. Det var ett viktigt mål. Jag tycker powerplayspelet var bra överlag i kväll, sade han efter matchen.

Två powerplay-mål

Det är lätt att förstå hans analys. Även 2-0-målet, från Stefan Noesen, kom i numerärt överläge.

– Det är trevligt att komma ifrån den här matchen och leda i matchserien. Matchen var ungefär som vi trodde att den skulle vara. Båda lagen spelade hårt. Deras målvakt gjorde grymma räddningar, och vår gjorde grymma räddningar, analyserade Carolinacoachen Rod Brind'Amour.

Antti Raanta vaktade Carolinas kasse och stoppade 25 skott. Ryan Pulock var den enda som överlistade honom.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM