Alex Hutchings är en av åtta spelare som lämnar "Löven".
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Klart: Alex Hutchings lämnar Björklöven

ANNONS

Alex Hutchings har gjort sex säsonger i Björklöven och spelat långt över 300 tävlingsmatcher för klubben. Nu är kanadensaren en av åtta spelare som lämnar Umeålaget.

Via sitt Twitterkonto tackade Björklöven under måndagen av åtta spelare. Utöver inlånade Jens Lööke, Oliver Johansson och Elliot Ekmark tackade Björklöven även av målvakten Alex D'Orio, backarna Veeti Vainio och Charles-David Beaudoin samt forwardsspelarna Christopher Bengtsson och Alex Hutchings.

Poängbäste nordamerikan i klubbens historia

Hutchings är den av spelarna som lämnar som gjort flest säsonger i Björklöven, då den här säsongen var hans sjätte i klubben. Totalt har kanadensaren spelat 283 grundseriematcher och 50 slutspelsmatcher för Björklöven under sin tid i klubben.

Med sina 236 poäng är Hutchings den överlägset poängbäste nordamerikanen i klubbens historia. Han är även den nordamerikan som spelat allra flest matcher för klubben (333). Forwarden ligger på en åttondeplats på listan över flest poäng någonsin i Björklöven, med grundserien och slutspelet sammanräknat.

30 poäng på 52 matcher

Den 32-årige kandensaren har varit en stabil poängplockare under sina år i klubben och gjorde som mest 48 poäng (2019/20) under en och samma säsong. Denna säsong noterades Hutchings för 30 poäng (12+18) på 52 grundseriematcher samt ytterligare tre poäng (1+2) på nio slutspelsmatcher.

Björklöven har i skrivande stund en målvakt, sex backar och sju forwards under kontrakt inför nästa säsong, enligt EliteProspects.


TV: Petterssons succésäsong i Canucks

Den här artikeln handlar om: