Kasperi Kapanen.
Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports
VM 2023

Kasperi Kapanen förstärker Finland till VM

ANNONS

Finland har fått sin NHL-förstärkning till VM. 
Kasperi Kapanen är redan klar för spel i hemmaturneringen – och ansluter till landslaget redan den här veckan. 
– Det är jättekul att ha “Kassu” med i laget, säger Jere Lehtinen, general manager för finska landslaget. 

Än har det inte bekräftats vilka NHL-spelare som kommer förstärka Tre Kronor till VM i Tammerfors nästa månad även om Elias Pettersson, Lucas Raymond och Rasmus Dahlin alla ryktas ha tackat ja. 

Nu har då Finland fått sitt första bekräftade “ja” till VM-spel från en NHL-spelare. På finska hockeyförbundets hemsida meddelas det nämligen att Kasperi Kapanen är klar för VM-spel. Han kommer ansluta till truppen redan nästa vecka då Finland ska spela landskamper mot Danmark. 

– Kapanen är redan med i lägergruppen den här veckan i Vasa och Björneborg. Vi vet ännu inte om Kapanen kommer att spela i Danmarksmatcherna eller om den första veckan kommer att ägnas åt att återhämta sig från tidsskillnaden och träna med laget, säger Finlands GM Jere Lehtinen.

Flera SHL-spelare i nuvarande truppen

Finland ska möta Danmark i två landskamper på torsdag och fredag. I truppen finns åtta spelare som spelade i SHL den här säsongen, Jussi Olkinuora, Niklas Friman och Hannes Björninen (Brynäs), Ville Pokka (Färjestad), Juuso Riikola, Ahti Oksanen och Antti Suomela (Oskarshamn) samt Mikael Ruohomaa (Leksand).

Kasperi Kapanen inledde årets säsong i Pittsburgh Penguins med trejdades sedan till St. Louis Blues. 26-åringen gjorde 15 mål och 34 poäng på 66 matcher den här säsongen. Han har tidigare spelat VM för Finland 2018. Kapanen spelade även JVM 2016 då han blev den stora hjälten genom att skjuta det avgörande målet i finalen mot Ryssland för att säkra JVM-guldet hemma i Helsingfors.  


TV: Elias Petterssons succésäsong i Canucks

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL