Mikael Gath lämnar Kristianstad – Peter Johansson tar över.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Mikael Gath lämnar Kristianstad – Peter Johansson tar över

ANNONS

Mikael Gath lämnar Kristianstad efter fem säsonger i klubben.
I stället tar assisterande tränaren Peter Johansson över som ny huvudtränare. 
– Jag är glad och tacksam över detta uppdrag, säger han till klubbens hemsida.

2018 kom Mikael Gath till Kristianstads IK när klubben fortfarande låg i Hockeyettan. 

Redan under sin första säsong i klubben gjorde han då succé genom att guida föreningen upp till HockeyAllsvenskan för första gången. Redan där fick Gath hög status i Kristianstad och det har bara växt med tiden. 

Han har nämligen hållit Kristianstad kvar i HockeyAllsvenskan och säsongen 2021/22 ledde han KIK till en sensationell sjätteplats i tabellen och klubben tog sig då till kvartsfinal för första gången där de förlorade mot MoDo med 4-2 i matcher. 

Efter fem säsonger i klubben står det nu klart att Mikael Gath lämnar Kristianstad som en av de största i klubbens historia. Han ryktas i stället kliva in i ledarstaben hos det danska landslaget.

Han kan bli ny sportchef

Under fredagen bekräftar nämligen KIK att Gath lämnar – och att hans assisterande Peter “Piva” Johansson lyfts upp och blir ny huvudtränare. Detta blir 56-åringens första huvudtränarjobb i HockeyAllsvenskan sedan 2008/09 då han var head coach för Rögle och ledde klubben upp till SHL. Sedan dess har han jobbat i Norge, Danmark, Hockeyettan samt varit assisterande för Pantern och MoDo på allsvensk nivå innan han flyttade till Kristianstad 2021. 

– Jag ser fram emot att få leda Kristianstad i HockeyAllsvenskan de kommande säsongerna. Jag trivs bra i föreningen och är glad och tacksam över detta uppdrag, säger “Piva”, som skrivit ett tvåårskontrakt, i en kommentar till klubbens hemsida.  

Mikael Gath har också agerat sportchef under sina år i Kristianstad. Klubben har ännu inte presenterat vem som tar över sportchefsrollen men Expressen uppgav under gårdagen att tidigare AIK-sportchefen Christoffer Malm ska vara överens med Kristianstad om att ta över det sportsliga ansvaret.


TV: Finalfeber i Hockeysverige

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games