Nyhet

Beskedet: Gabriel Landeskog missar slutspelet

ANNONS

Han har fortfarande inte spelat en match sedan Colorado säkrade Stanley Cup-segern för snart ett år sedan. Nu kommer beskedet att Gabriel Landeskog missar årets slutspel.
– Jag är hoppfull, optimistisk och säker att jag kommer komma ut på andra sidan av det här, säger Landeskog till NHL.com. 

Gabriel Landeskog har varit Colorados stora ledare under flera år och ledde förra säsongen laget till en Stanley Cup.

Men sedan dess har det inte blivit någon match för kaptenen. 

Han missade hela grundserien med en skada, och nu står det klart att det inte blir något spel i slutspelet heller. Colorado meddelar att en knäskada sätter stopp för 30-åringen.

– Det är ett hårt slag. Han är vår kapten och en av världens bästa spelare. Men vi har varit utan honom, du måste förbereda dig för det tills han säger att det är bra igen. Nu känner han inte att han kan komma till punkten där han kan komma in och hjälpa oss. Han kommer utforska andra alternativ, säger Colorados huvudtränare Jared Bednar till NHL.com. 

Karriären är inte över: “Kommer komma ut på andra sidan"

Gabriel Landeskog har inte spelat en hel, 82 matcher lång, NHL-säsong sedan 2015. Förra säsongen blev det 51 matcher i grundserien och ytterligare 20 i slutspelet. Nu är frågan om det blir en ny operation på knäet. Senast han gjorde det var 2020. 

– Det är ett stort beslut. Jag måste göra min läxa och se vad jag har för alternativ. För mig, det har varit en lång väg hit, men jag är hoppfull, optimistisk och säker att jag kommer komma ut på andra sidan av det här. Men vi är inte där än, säger han själv.

Karriären ser dock inte ut att vara över för Landeskog.

– Det känner jag mig säker i. Det här är egentligen ingen skillnad mot att gå in i en ny säsong. Där du börjar med läger och tar det därifrån. Det här är samma sak, jag försöker att inte titta för långt fram. Men jag är säker, och som jag sa, vi kommer ta oss förbi det här.

Colorado är klara för slutspel och har fortfarande chans att vinna sin division. Just nu ligger laget en poäng bakom Dallas på förstaplatsen, med en match kvar av grundserien och en match mindre spelad.

Se höjdpunkterna från nattens seger mot Winnipeg Jets i spelaren ovan!

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games