Gustav Salmi Lilja
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Gustav Salmi-Lilja klar för Västervik

ANNONS

Gustav Salmi Lilja lämnar HC Dalen. Han är klar för Västervik.
– Han kommer att bli en väldigt bra pusselbit i detta lagbygge, säger sportchef Victor Öhman.

Victor Öhman har lagt skridskorna på hyllan och tagit över som Västerviks sportchef. Nyligen degraderade Västervik fick ju konkursande Vita Hästens plats i HockeyAllsvenskan, och nu har Öhman gjort sin första värvning till nästa säsong allsvenska lagbygge.

Det är Gustav Salmi Lilja som ansluter till Västervik. 20-åringen gjorde 27 poäng på 36 matcher för HC Dalen i HockeyEttan den senaste säsongen. Säsongen dessförinnan fick han A-lagsdebutera för HV71 och gjorde då tolv matcher i HockeyAllsvenskan.

Nu ska han spela allsvensk hockey igen.

– Gustav är en riktig laglojal spelare som inte viker ner sig, han är ung och utvecklingsbar. Han sätter ett stort pris i att täcka skott och tacklas men han har även visat att han kan göra en hel del mål. Han kommer att bli en väldigt bra pusselbit i detta lagbygge, säger sportchef Öhman i ett pressmeddelande.


TV: Höjdpunkter från AIK-Örebro i J18-semifinalen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL