Se höjdpunkterna mellan Täby och Växjö i videospelaren ovan.
Junior-SM

Täby och Brynäs vidare till SM-final i U16-slutspelet

Det blir Täby och Brynäs som möts i SM-finalen för U16-killar.
Täby vann sin semifinal med 4-3 mot Växjö medan Brynäs vann med 6-2 mot MoDo i den andra semifinalen.

Täby – Växjö

Täby fortsätter imponera i U16-slutspelet och under skärtorsdagen säkrade de sin plats i SM-finalen efter att ha vunnit med 4-3 i semifinalen mot Växjö.

De tog ledningen med både 1-0 och 2-1 i första perioden och utökade sedan till 3-1 i mittperioden. Då såg det ganska bekvämt ut för Täby men Växjö vägrade vika ner sig. Först reducerade smålänningarna i slutet av andra och i början av tredje kom även 3-3 vilket skapade stor spänning i matchen.

Med mindre än tre minuter kvar att spela kom sedan avgörandet. Norske forwarden Romeo Edvardsen Sørensen blev hjälte för Täby med sitt 4-3-mål. Målvakten Vincent Österlund stod också för en bra insats genom att rädda 27 av 30 skott i segern.

Målskyttar:

Täby: Marcus Nordmark, Isac Nilsson, Theo Stockselius, Romeo Edvardsen Sørensen.
Växjö: Theo Bengtsson 2, Noa Bräutigam.

Brynäs – MoDo

I den andra semifinalen under torsdagskvällen blev det däremot inte lika jämnt utan Brynäs vann med 6-2 för att avancera till finalen.

Brynäs fick en smakstart på matchen och tog ledningen med både 1-0 och 2-0 redan efter tio minuters spel. Brynäs skapade flera chanser men 2-0 stod sig ända till tredje perioden.

När den tredje perioden började så jagade sig MoDo tillbaka in i matchen och reducerade i powerplay. Gävlelaget återtog dock sin tvåmålsledning med ett 3-1-mål knappt tre minuter efter MoDos reducering. Med sex minuter kvar att spela kunde Brynäs sedan sätta 4-1 för att säkra segern. MoDo skapade viss spänning genom att reducera till 4-2 men närmare än så kom inte Ö-vikslaget. Med endast 33 sekunder kvar att spela kunde nämligen Brynäs göra 5-2. Med tio sekunder kvar kom även 6-2 för Brynäs vilket blev slutresultatet. Brynäs målvakt William Forsberg räddade 27 av 29 skott i semifinalen.

Målskyttar:

Brynäs: Aron Dahlqvist, Melwin Larsson, Melker Jonsson, Michal Svrcek, Leo Sundqvist, Gustav Hillström.
MoDo: Milton Gästrin 2.

Bronsmatchen mellan MoDo och Växjö spelas 10:30 under långfredagen medan finalmatchen mellan Brynäs och Täby spelas 11:00 i morgon.

Exklusivt erbjudande - se JSM-slutspelet på Expressen för endast 49 kronor.

TV: Se höjdpunkterna mellan Brynäs och MoDo här