Niklas Hjalmarsson.
Foto: Bildbyrån
SHL

Niklas Hjalmarsson lägger av – igen: "Tacksam"

ANNONS

Niklas Hjalmarsson gjorde comeback i HV71 under säsongen. Nu meddelar den trefaldige Stanley Cup-mästaren att han avslutar karriären.

Via ett videoklipp på HV71:s hemsida meddelar den trefaldige Stanley Cup-mästaren Niklas Hjalmarsson att han väljer att lägga skridskorna på hyllan.

Redan sommaren 2021 lade Hjalmarsson skridskorna på hyllan, men valde i höstas att göra comeback i HV71. Det blev emellertid bara 17 matcher i SHL med Jönköpingsklubben innan en hjärnskakning satte stopp för vidare spel.

– Det är jättetråkigt att det blev som det blev. Jag kände att jag aldrig kom in i ett bra flow. Jag hade velat spela bättre och tillföra mer än vad jag gjorde, men jag är ändå tacksam att jag fick göra det och det känns som att jag personligen gå vidare och lämna tanken på att spela, säger Hjalmarsson i videoklippet.

Vann tre Stanley Cup-titlar

Under sin karriär vann Hjalmarsson tre Stanley Cup-titlar med Chicago Blackhawks och spelade totalt 822 grundseriematcher i NHL med Blackhawks och Arizona Coyotes. På meritlistan har Hjalmarsson även ett VM, ett OS och ett World Cup med Tre Kronor.

Först nu har Hjalmarsson återhämtat sig från sviterna av sin senaste hjärnskakning.

– Förra veckan var första veckan det känts helt hundra. Man blir lite fundersam och rädd när det sitter i så länge, säger 35-åringen.


TV: Hyllningen till Örebros ungdomskedja

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM