Edvin Hammarlund.
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Edvin Hammarlund förlänger med Djurgården

ANNONS

Edvin Hammarlund värvades till Djurgården från Hockeyettan tidigare under säsongen. 
Nu skriver han ett nytt kontrakt med DIF för nästa säsong. 
– Det är en barndomsdröm att spela i världens finaste färger, säger Hammarlund till klubbens hemsida

Han inledde årets säsong i Hockeyettan med Tyresö/Hanviken men i december värvades Edvin Hammarlund loss till Djurgården. 

Där har den 25-årige backen imponerat och blivit en stabil del av DIF:s backbesättning. Nu meddelar därför klubben att Hammarlund skriver ett nytt kontrakt för nästa säsong. 

– Det är en barndomsdröm att spela i världens finaste färger. Jag trodde aldrig att jag skulle få göra det, men varje gång jag glider in på Hovets is får jag nypa mig i armen. Det känns otroligt ärofyllt att stanna kvar och jag ser fram emot det enormt mycket, säger backen till DIF:s hemsida.

“Har gjort en mycket imponerande resa”

Edvin Hammarlund, som är fostrad i FoC Farsta, gjorde sju poäng (2+5) på 25 matcher i grundserien och under slutspelet har han även gjort 1+2 där han sköt det matchavgörande målet i gårdagens semifinal mot Björklöven.  

– Edvin har kommit in här under säsongens gång och har gjort det fantastiskt bra. Det är väldigt kul med en "late bloomer" från Stockholmshockeyn, vi ser dessutom en fin potential i att han kommer att fortsätta utvecklas hos oss, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel och fortsätter: 
– Man ska även ha klart för sig att det inte var alltför länge sen som Edvin spelade hockey på en lägre nivå än HockeyEttan. Han har gjort en mycket imponerande resa så här långt.

I och med förlängningen av Hammarlunds kontrakt har Djurgården redan 16 spelare på kontrakt inför säsongen 2023/24.


TV: Studio Oddset om semifinalerna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL