Fem målvakter gör upp om priset.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

De nomineras till HockeyAllsvenskans bästa målvakt

ANNONS

Om knappt en månad hållas Hockeygalan där Sveriges bästa ishockeyspelare ska hyllas.
Nu har HockeyAllsvenskan presenterat vilka fem burväktare som gör upp om priset “Årets målvakt”. 

Den 2 maj kommer Hockeygalan gå av stapeln i C More där de bästa spelarna i SHL, HockeyAllsvenskan och SDHL ska prisas för sina insatser under säsongen. 

I går presenterades vilka fem burväktare som kan vinna priset som Årets målvakt i SHL och under onsdagseftermiddagen presenterades de fem nominerade till Årets målvakt i HockeyAllsvenskan. 

Viktor Andrén (Almtuna), Filip Larsson (Kristianstad), Carl Lindbom (Djurgården), Nikita Tolopilo (Södertälje) och Joona Voutilainen (Björklöven) är de fem finalisterna som gör upp om utmärkelsen.

SSK:s målvakt Nikita Tolopilo var den målvakt i ligan som vann flest matcher då han vaktade kassen i 28 vinster. Carl Lindbom och Joona Voutilainen hade bäst räddningsprocent då båda landade på 92,98. Lindbom hade bäst GAA i ligan med 1,86 insläppta per match. DIF-målvakten var även bäst med sina sju nollor. De fem nominerade målvakterna kom alla topp fem i målvaktsligan sett till räddningsprocent. 

Målvakterna har röstats fram av en jury bestående av flera hockeyprofiler samt journalister runt om i landet. Rösterna baseras endast på spelarnas insatser i grundserien. Vinnaren presenteras på Hockeygalan 2 maj.  


TV: Rakells osannolika turmål - på Ersson

Den här artikeln handlar om: