ph
NHL

TV: Boston Bruins besegrade jumbon – vinner Presidents Trophy

ANNONS

Boston Bruins har flugit fram under grundserien. Med sju omgångar kvar har de nu också vunnit Presidents Trophy, som går till grundseriens bästa lag. Det efter en 2-1-seger mot jumbon Columbus.
– Det är trevligt, men vi har ögonen på något större, säger lagets stora ledare, Patrice Bergeron till NHL.com.

Med en storspelande Linus Ullmark kombinerat med ett sylvasst anfallsspel har Boston Bruins varit i det närmsta ostoppbara under grundserien.

Redan nu, med sju omgångar kvar, har laget tagit hem det ärofyllda priset Presidents Trophy. Priset går till det lag som har flest poäng efter 82 omgångar. Något som innebär att Boston kommer nu få hemmafördel genom hela slutspelet.

Det var i natt som Bruins säkrade titeln, efter 2-1 mot bottenlaget Columbus.

– Självklart är vi stolta. Det är många matcher, mycket hårt jobb. Jag är stolt över vår process och hur vi har lärt oss att jobba och spela för varandra, säger Patrice Bergeron. 

Boston leder i skrivande stund serien med 18 poäng framför tvåan Carolina.

"Exemplifierar hur bra lag vi är"

Matchen började med att Jack Roslovic gav Columbus ledningen redan efter åtta minuter. Det dröjde sedan till mitten av den andra perioden innan Tyler Bertuzzi satte 1-1.

Boston lyckades sedan inte avgöra innan förlängningen, där David Pastrnak satte sitt 53:e mål för säsongen. 

– Även om nattens match inte var den standarden vi är vana vid, så exemplifierar det hur bra lag vi är. Där alla utför sina roller och accepterar det, säger Bostons tränare Jim Montgomery.

Linus Ullmark hade 25 räddningar i matchen och har nu vunnit 37 av sina 45 matcher den här säsongen.

Den här artikeln handlar om: