Jakob Ihs Wozniak gav Luleå en bra start på kvartsfinalspelet i J18 Nationell.
Foto: Bildbyrån/Johan Löf
J18 Nationell

Bortadominans i J18-slutspelets kvartsfinaler

ANNONS

De högre seedade bortalagen gick segrande ur tre av fyra J18-kvartsfinaler på torsdagen. Luleå var det enda laget som gick emot strömmen genom att besegra Skellefteå med 5–2 i sin kvartsfinal.

Under påskhelgen spelas avgörs JSM-slutspelet i Nyköping. Innan dess ska lagen som får äran att åka dit koras.

På torsdagskvällen spelades de första kvartsfinalerna i J18-slutspelet, där de högre seedade lagen fick inleda på bortais för att sedan ha övertaget av en eventuell tredje och avgörande hemmamatch i helgen.

Bortais stoppade dock inte tre av de fyra högst seedade lagen från att vinna.

Djurgården starkast i Leksand

I Dalarna tog Djurgården sig an Leksand och gick segrande ur bataljen med 6–4. Efter att ha gått fram till en 3–1-ledning i första perioden fick gästerna från Stockholm se sig ikappsprungna i andra perioden. Men via två sena mål från Anton Petrini och Victor Eklund i mittenperioden fick Djurgården en 5–3-ledning och ett övertag man sedan aldrig släppte.

Leksand – Djurgården 4–6 (2–3, 1–2, 1–1)
Leksand: Lucas Nordström, Hugo Kruse, August Lissel, Noah Wolf.
Djurgården: Oscar Djurberg, Wilmo Andersson, Linus Eriksson, Anton Petrini, Victor Eklund, Wilson Björck.

Jakob Ihs Wozniak matchvinnare för Luleå

Luleå var det enda hemmalaget som lyckades vinna på torsdagen. I rivalmötet med Skellefteå blev det seger med 5–2 efter ett ryck i tredje perioden. Det var 2–2 efter 40 spelade minuter. Drygt halvvägs in i slutronden klev Luleås spetsforward Jakob Ihs Wozniak fram och satte matchvinnande 3–2, hans femte slutspelsmål, följt av William Morins 4–2 39 sekunder senare. Backen Nikodemus Wernquist fastställde slutresultatet till 5–2 i spel fem mot tre i slutminuterna.

Luleå – Skellefteå 5–2 (1–1, 1–1, 3–0)
Luleå: David Granberg, Adam Persson, Jakob Ihs Wozniak, William Morin, Nikodemus Wernquist.
Skellefteå: Hugo Zetterlund, Viggo Nordlund.

Örebro dominerade i Jönköping

Örebros J18-lag bjöd på en dominant uppvisning i bortamötet med HV71 i Jönköping. Närkingarna vann med 5–1 efter att ha vunnit skottstatistiken med 42–17. En relativt lugn hemkomst till Småland för Örebros målvakt Herman Liv med andra ord. Desto mer att göra för HV-keepern Olof Glifford som kämpade tappert mellan stolparna. Han höll siffrorna nere i två perioder innan det ramlade in tre puckar i slutperioden. Sista målet kom i tom kasse. Melvin Fernström var poängbäst i Örebro med 1+2.

HV71 – Örebro 1–5 (0–1, 0–1, 1–3)
HV71: Oscar Davidsson.
Örebro: Johannes Frisk, Hugo Orrsten, Luka Radivojevic, Olle Karlsson, Melvin Fernström.

Målkalas när AIK tog kommandot mot Frölunda

Kvällens stora målkalas bjöd Frölunda och AIK drabbade samman i Göteborg. AIK gick vinnande ur striden i Frölundaborg med 8–5 efter att draftaktuelle slovaken Dalibor Dvorský noterats för tre poäng (2+1). I en synnerligen svängig match gick AIK fram till 3–0 innan Frölunda jagade ikapp och om dem fram till 4–3 tidigt i tredje perioden. Där svängde pendeln dock tillbaka i stockholmarnas favor genom mål av Dvorsky och Loke Johansson. Karl Sterner kvitterade till 5–5 innan Jiri Pospisil blev AIK:s matchvinnare med sitt 6–5-mål i powerplay. Därefter säkrades segern via två mål i tom kasse.

Frölunda – AIK 5–8 (0–2, 3–1, 2–5)
Frölunda: Otto Stenberg 2, Måns Toresson, Felix Granath, Karl Sterner.
AIK: Dalibor Dvorsky 2, Elliot Sigrell, Darels Uljanskis, Filip Dahlkvist, Loke Johansson, Jiri Pospisil.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL