SM-SLUTSPELET 2023
SM-slutspelet 2023

Timrå utslagna - trots upphämtningen: "Jättestolt"

Senast säkrade Timrå segern med två mål i tredje. Ikväll räckte det inte. Trots en fin upphämtning blev den tunga starten avgörande. Örebro säkrar en 3–2-seger och avancemang.
– Örebro var mycket bättre än oss över två perioder, säger tränaren Anders Karlsson till C More.

Efter en förlust senaste inledde Örebro det sjunde, avgörande mötet mot Timrå på bästa sätt och hade ena foten i en SM-semifinal. Då växlade bortalaget upp.

3–0 blev 3–2 och plötsligt var det medvind för Ante Karlssons mannar.
– Imponerade hur man återhämtar sig efter andra perioden, säger C More-experten Sanny Lindström.

Men det räckte inte hela vägen. Säsongen är slut för Timrå.
– Örebro var mycket bättre än oss över två perioder. Jag är jävligt stolt över hur sista perioden spelades, säger Anders Karlsson till C More och fortsätter summera säsongen:
– Jag är jättestolt. Man måste se helheten på det. Vi har hittat vägar. Zoomar man ut så är vi stolta, men det är tufft nu.

Backen låg bakom allt första 40

Första perioden slutade 8–3 i skott till hemmalaget och Linus Öberg hade satt ledningsmålet i kvällens första powerplay.
– Vi har mer energi idag, sätter mer press och vinner kamperna, säger Öberg till C More.

I den andra fortsatte man därefter på den inslagna vägen. Oliver Eklind skickade in 2–0 tidigt i andra och några minuter senare hittade man även 3–0. Detta efter en styrning av Milton OscarsonLinus Öbergs lyftning mot mål.
– Vi måste upp här i andra och tredje. De kommer ut med lite mer desperation och fart. Vi måste hantera det bättre. Vi har inget att förlora. Det var ingen som trodde på oss innan säsongen, så vi har allt att vinna idag, säger Timrås Didrik Strömberg.

Man hade även bud på mer, framförallt genom en farlig kontring och 3–mot-1-läge, men fick nöja sig med 3–0 och 18–8 i skott.

För Filip Berglund var det 40 minuter av fortsatt succé. Backen noterades nämligen för assist till samtliga mål.

Det gör att han nu har hela sju poäng på sju matcher och är en av slutspelets formstarkaste spelare. Själv menar han däremot att det är en del tur.
– Det är väl lite medstuds. Jag har varit mer delaktig i det offensiva spelet och PP har fungerat bra. Det är väl det som har gjort det, säger Filip Berglund till C More.

Tog över efter tidig reducering: “Bara att trycka på gasen”

Pressen var på Timrå som behövde hämta upp tre mål för att ha en chans att ta sig till semifinal.
– Vi måste spela bättre. Det är bara att trycka på gasen och köra, säger Timråkaptenen Anton Lander

Och precis det gjorde bortalaget också. Efter en erövring av pucken i offensiv zon kunde Timrå redan efter knappa två minuter av tredje sätta 1–3 genom Jakob Stenqvist

Två powerplay på kort tid till Timrå gav sedan även 2–3 genom Anton Lander, som bråkade in den framför kassen.

Kaptenen hade väckt ordentligt hoppet med sju minuter kvar och plötsligt var det bara Timrå.

Målburen lämnades av Jacob Johansson och en sista chans kom. Bortalaget vann skotten med hela 15–4 i tredje, men Örebro stod emot.
– Otroligt skönt att vi lyckas lösa det här, säger Linus Öberg till C more.

TV: Han har varit SM-slutspelets bästa spelare