Rögle vann mot HV 71
Montage
Matchrapport

Bra start för Rögle efter seger mot HV 71 i första kvarten

ANNONS

Rögle har skapat sig ett överläge mot HV 71 i J20 Kvartsfinal herr, efter vinst på hemmaplan med 4-2 (1-1, 1-1, 2-0) i första matchen. Rögle kan därmed avgöra serien i nästa match.

– Vi startar matchen på hälarna tyvärr, det tar 10-15 minuter innan vi kommer upp i den nivån vi vill. Sett till det stora hela är det en jämn match mot ett Hv71 som är väldigt farliga med sina rushes. Vi håller ihop och spelar en 60 minuters match på ett bra sätt. Nu laddar vi inför fredagsmatchen, kommenterade Rögles tränare Linus Karlsson.

HV 71:s tränare Patrik Andersson:

– Tight snabb rolig juniormatch med mycket känslor. Rögle gjorde flera mål. Bara ladda om och gasa för ny match på fredag.

Första perioden var jämn. HV 71 inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Hampus Sandahl efter 3.08, men Rögle kvitterade genom Axel Hurtig efter 12.42. HV 71 gjorde 1-2 genom Oscar Fisker Molgaard efter 12.47 i andra perioden.

Rögle kvitterade till 2-2 genom Axel Hurtig med 2.20 kvar att spela av perioden. I tredje perioden var Rögle starkast och gick från 2-2 till 4-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Vilmer Stahmann och Oskar Pettersson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.16 kvar att spela.

Lagen möts igen i Husqvarna Garden, fredag 31 mars 19.00.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL