Foto: Bildbyrån
SM-slutspelet 2023

Timrå tvingar fram en match sju: "Vi har en jävla karaktär"

ANNONS

Timrå var illa ute i matchserien mot Örebro när man låg under med 3-1 i matcher. Nu, två matcher senare, står det 3-3 och en sjunde och avgörande väntar i Örebro. Det efter att ha vunnit med 4-3 i match sex.
– Vi sliter och gör allt för varandra, säger Sebastian Hartmann i C Mores sändning. 

Efter att ha legat under med 3-1 i matcher står det nu 3-3 i serien mellan Örebro och Timrå. Det efter att ha vunnit match sex med 3-2 på hemmaplan.

En kokande arena bar fram laget som hade kontroll över matchbilden från start till mål. Det var Sebastian Hartmann som gjorde 1-0 i den första perioden. Kristoffer Berglund kvitterade sedan för Örebro och gav oss resultatet 1-1 inför den andra perioden.

Där klev kaptenen Anton Lander fram igen och sköt Timrå till en ny ledning med ett vackert avslut rakt upp i krysset. Precis som förra gången kom dock en kvittering. Denna gången från Rasmus Rissanen.

– Våra bästa matcher har tidigare varit häruppe när vi spelat efter våra riktlinjer. Jag tycker inte att vi gör det i dag, säger Niklas Eriksson i C Mores sändning.

Men när Emil Pettersson sedan gjorde 3-2 i mitten av den tredje perioden orkade närkingarna inte resa sig igen.

Reducerade – med två sekunder kvar

Örebro gjorde sitt för att hitta kvitteringen men när man tog ut målvakten gjorde sedan Sebastian Hartmann sitt andra för kvällen och stängde matchen med sitt 4-2-mål.

– Känslan är riktigt go. Vi har en jävla karaktär i den här gruppen. Vi sliter och gör allt för varandra. Vi är på hugget i dag våran femma och jag tycker det är välförtjänt att vi får göra några mål också, säger Sebastian Hartmann. 

Kristian Näkyvä fick en tröstreducering med två sekunder kvar, närmare än så kom man dock aldrig. Istället får man nu sikta in sig på att vinna den sjunde och avgörande matchen på hemmaplan på onsdag.


TV: Där hoppas experterna att Connor Bedard hamnar

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL