Foto: Bildbyrån
SM-slutspelet 2023

Lasse Johansson blev pååkt – utan åtgärd: "Jättekonstigt regelverk"

ANNONS

Frölundas målvakt Lasse Johansson blev pååkt med fem minuter kvar. Domarna valde då att inte ta någon utvisning på Henrik Björklund – något som fick Roger Rönnberg att bli fundersam.
– De pratar om att han är utanför målgården men får man köra över en målvakt så där då?, säger tränaren till C More efter matchen. 

Matchbollen rann ut i sanden. Frölunda hade chansen att stänga serien mot Färjestad på hemmaplan efter en imponerande seger i Karlstad i match fem.

Men det blev förlust med 4-2.

Efterspelet handlade mycket om en situation där Henrik Björklund körde in i stjärnmålvakten Lars Johansson. Kontakten blev mot huvudet, men domaren valde att fria. Istället tog Petteri Lindbohm en utvisning för en crosschecking mot Björklund. Något som skapade irritation inom Frölundalägret.  

– Jag tror att det är så att de tar ingen femma från början och då får de inte titta på det. Vi har något jättekonstigt regelverk. Man borde inte få tackla någon i huvudet, allra minst en målvakt. De pratar om att han är utanför målgården men får man köra över en målvakt så där då? Det är jättekonstigt, säger Roger Rönnberg till C More efter matchen. 

Domare Linus Öhlund stannade till i studion efteråt och förklarade att det borde varit en tvåa – men inget mer. 

– Initialt på isen gör jag bedömningen att båda är utanför och att det inte finns något uppsåt. När jag nu ser bilderna ser jag att träffen är mot huvudet, det kunde jag inte se på isen. Vi skulle nog haft en tvåa checking to the head där.

"Han kommer bli avstängd för det"

Roger Rönnberg var mest frustrerad över att domarna inte fick videogranska situationen, men tror att fallet kommer hamna på disciplinnämndens bord.  

– Jag vill inte rikta fokus på domarna när de känner att det blir en sådan här situation. Jag tror att de har några konstiga direktiv att man inte får stanna upp matchen och titta på det. Han kommer bli avstängd för det – det är tydligt. Det behöver inte vara domarnas fel utan jag tror det är direktiven.

Match sju i serien spelas på onsdag. Det återstår då att se om Henrik Björklund är med eller om Rönnberg får rätt i sin analys.


TV: Här gör Simon Edvinsson sitt första NHL-mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL