Foto: Bildbyrån
Nyhet

Igor Larionovs uppmaning till Ryssland: Lämna IIHF

ANNONS

Ryssland kommer inte heller får delta i några internationella mästerskap 2024. Nu vill legendaren Igor Larionov att Ryssland lämnar IIHF.
– Varför behöver vi IIHF överhuvudtaget?, säger han till Allhockey.ru.

Igor Larionov vill se att Ryssland agerar efter IIHF:s beslut att förlänga avstängningen för de ryska landslagen. Legendaren menar att förbundet har svikit Ryssland och att det nu kan finnas en poäng att gå åt ett annat håll.

– Det finns en stor anledning att ompröva allt detta, göra en tufft och korrekt beslut. Vi måste fortfarande se till att vi respekteras, och IIHF vände ryggen åt oss, säger han till Allhockey.ru.

Vill bygga eget avtal med NHL

Igor Larionov var huvudtränare för Rysslands JVM-lag senast de tilläts ställa upp i mästerskapet. I dag tränar han Torpedo i KHL. Nu vill han se att det ryska ishockeyförbundet går en annan väg.

Han pekar på att om Ryssland skulle bryta sig ur skulle de kunna skapa ett eget avtal med NHL och på så sätt tjäna mer pengar på spelarna som väljer att lämna KHL. 

– Detta är min personliga åsikt, men en rimlig fråga uppstår: varför behöver vi IIHF överhuvudtaget? Frågan här och nu är att vi måste fatta rätt beslut och starta IIHF-exitprocessen och sätta hårt mot hårt, om vi är redo för det.


TV: Anders Eriksson om speciella Stanley Cup-titeln

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL