Foto: Bildbyrån
SM-slutspelet 2023

Färjestad vann i Göteborg – nu väntar en avgörande match

ANNONS

Färjestad hade kniven mot strupen efter att ha förlorat match fem på hemmaplan. Då åkte värmlänningarna till Göteborg och vann med 4-2 – och nu väntar en match sjua.
– Vi är starka hemma och har grymma fans, säger Mattias Göransson i C Mores sändning. 

Frölunda imponerade stort i match fem och många höll göteborgarna som favoriter att gå vidare från kvartsfinalserien mot Färjestad.

Men då stod Färjestad för en minst lika imponerande insats i match sex.

Värmlänningarna gjorde en gedigen insats och behövde aldrig jaga ledningen. Första målet kom redan i den sjätte minuten när Henrik Björklund slog in en puck på volley.

– Jag tycker att det är spelare som Åslund, Ejdsell, Nygård, Elie som är på en helt annan nivå. Nu börjar jag känna igen dem från förra årets slutspel, säger C Mores expert Johan Tornberg. 

I början av den andra perioden gjorde Daniel Viksten också 2-0. Här hade gästerna full kontroll på matchen, men då hittade Linus Nässén en viktig reducering för Frölunda. I ett friläge lyckades han på något vänster få in pucken mellan benen på Matt Tomkins.

Oväntad matchhjälte

Det kom också en kvittering från Jere Innala i den tredje perioden. Men bara en och en halv minut senare gjorde Mattias Göransson 3-2 till Färjestad, som då återtog ledningen. Därefter kunde de spela bort matchen och också sätta 4-2 i öppen kasse. 

– Det var kul, lite oväntat. Vi är aggressiva och kanske lite rakare än vad vi har varit. Det ska bli jättekul med match sju på hemmaplan. Vi är starka hemma och har grymma fans, säger matchvinnaren Mattias Göransson.

Nu väntar en match sjua på torsdag. Något som innebär att tre av fyra kvartfinalsserier har gått till sju matcher.  


TV: Här gör Simon Edvinsson sitt första NHL-mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL