SHL

Mathias Bromé straffas för filmningen

ANNONS

Örebro tog ledningen med 2-1 mot Timrå i numerärt överläge. Det efter en utvisning på Joonas Lyytinen där Mathias Bromé stod för en misstänkt filmning. Nu straffas han av Disicplinnämnden.

Timrå vände underläge till seger i gårdagens match mot Örebro. Men man hamnade i det där underläget sedan Örebro gjort två mål i powerplay. I synnerhet det andra powerplaymålet blev omdiskuterat.

Det kom nämligen till sedan Örebrostjärnan Mathias Bromé fallit, till synes, enkelt i en situation med Timråbacken Joonas Lyytinen.

Samtidigt som Joonas Lyytinen åkte till utvisningsbåset var Timrås tränare, Ante Karlsson, rejält upprörd. Tränaren gestikulerade med händerna att det handlade om en filmning och sulade sedan vattenflaskan i väggen bakom båset. 

– Det är Bromé som väljer att slänga sig. Jag förstår Ante Karlssons reaktion, sade Petter Rönnqvist i C More.

Straffas

Bromé anmäldes för förseelsen, och nu har domen kommit. Det står klart att Örebrostjärnan tvingas böta 5000 kronor.

“Timrås Joonas Lyytinen och Örebros Mathias Bromé samt ytterligare en Timråspelare åker mot pucken. Bromé får en handske på vänster sida av höften, fortsätter att åka och väljer sedan att förstärka situationen med sitt kroppsspråk genom att lägga sig ner och därigenom lura domaren att visa ut Lyytinen för interference”, skriver man.

Örebrospelaren själv försvarade sitt agerande under lördagen.

– Han drar mig i brallan när jag ska trycka ifrån mitt skär. Han drar i den brallan som jag ska trycka ifrån med och då tappar man fästet liksom. Jag vet inte vad jag ska göra annorlunda, sade han till C More.


TV: Är Leksand inne på rätt spår?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL