SM-SLUTSPELET 2023
Foto: Bildbyrån
SM-slutspelet 2023

Tung seger för Frölunda – kan avgöra på hemmaplan

ANNONS

Frölunda vann den så viktiga match fem i Karlstad – och kan nu avgöra på hemmaplan. Matchen slutade 2-1 efter ett avgörande av Jacob Nilsson i den tredje perioden.
– Är det något vi vet är det att det är först till fyra matcher som gäller, säger Roger Rönnberg i C Mores sändning. 

Det var 2-2 i matcher inför den viktiga match fem. Färjestad hade fördelen av hemmaplan men lyckades inte komma upp i nivå. Istället var Frölunda det klart bättre laget och hade ett spelmässigt övertag.

Något man också fick betalt för.

För även om Joel Nyström öppnade målskyttet i den första perioden och gav Färjestad ledningen var det ett Frölunda som aldrig såg ut att vara i gungning.

– Vi spelar väldigt klokt i dag, skapar mycket chanser, har bra box play och bra målvaktsspel. Är det något vi vet är det att det är först till fyra matcher som gäller, säger Roger Rönnberg i C Mores sändning. 

Kan avgöra i Göteborg på måndag

I den andra perioden kvitterade också Anthony Greco innan Jacob Nilsson fullbordade vändningen i den tredje perioden. Forwarden snappade upp pucken framför målet och kunde från kort håll stänka upp den i Matt Tomkins plockhandskryss.

Färjestad började sedan med en forcering och fick chansen i powerplay i slutminuterna. Målet uteblev dock och värmlänningarna ligger nu under med 3-2 i matcher. Något som gör att de måste åka till Göteborg och vinna på måndag för att tvinga fram en match sju på hemmaplan. 

– Vi visste att vi behövde sno en match här så det är otroligt skönt.


Edvinsson om första NHL-målet: "Ett av de fulaste målen i historien"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL