HOCKEYALLSVENSKANS SLUTSPEL
HockeyAllsvenskan

Björklöven klara för semifinal – trots udda inledningen

Björklöven hade matchboll hemma mot Västerås. Då vann Umeålaget med 5-0 – efter att ha fått ett mål bortdömt efter sju sekunder.
– Jag såg det inte först, men när jag tittar på reprisen förstår jag det, säger Joel Mustonen till C More.

Joel Mustonen stod för två mål mot Västerås.

Men det kunde ha varit tre.

För redan efter sju sekunder hade forwarden en puck i nät. Alex Hutchings drev mot målet och skapade oreda framför Johan Gustafsson. Mustonen dök då upp och sköt in 1-0, trodde de flesta. Domarna hittade dock en målvaktsinterference och valde att döma bort målet.

– Jag tror det var helt rätt dömt. Jag såg det inte först, men när jag tittar på reprisen förstår jag det, säger Mustonen i C Mores sändning.

Stormar mot semifinal

Det första giltiga målet kom då istället efter sju minuter när Alex Hutchings stod för en delikat framspelning till Joel Mustonen som gjorde 1-0 omarkerat på den bortre stolpen.

Forwarden gjorde sedan sitt andra mål i matchen i den andra perioden innan Gerry Fitzgerald satte 3-0 med ett vackert avslut.

I den tredje perioden fortsatte sedan krossen och Björklöven gjorde både fyran och femman innan matchen var slut. Alexander Wiklund och Linus Cronholm

Björklöven är nu klara för semifinal som andra lag. Djurgården blev under fredagen klara efter 4-0 i matcher mot Bik Karlskoga.

TV: Edvinsson om första NHL-målet: "Ett av de fulaste målen i historien"