Linus Ölund och Simon Bertilsson.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Uppgifter: Linus Ölund och Simon Bertilsson kan hamna i Schweiz

ANNONS

Efter degraderingen från SHL till Hockeyallsvenskan går många Brynässpelare en oviss framtid till mötes. Nu rapporterar Gefle Dagblad att det finns schweiziskt intresse för både Linus Ölund och Simon Bertilsson.

I samband med degraderingen till Hockeyallsvenskan rivs alla SHL-kontrakt som Brynäs hade med sina spelare inför nästa säsong. Det innebär att stora delar av truppen som spelade ur laget ur högstaserien kan komma att försvinna.

Två spelare vars framtid är oviss är lagkaptenen Simon Bertilsson samt assisterande lagkaptenen Linus Ölund. Båda hade egentligen kontrakt över nästa säsong, men givet degraderingen så kan nu bägge spelarna komma att lämna Brynäs.

Uppvaktas av schweiziska klubbar

Enligt Gefle Dagblad ska både Ölund och Bertilsson ha uppvaktning från schweiziska klubbar inför nästa säsong. 

26-årige Linus Ölund har tidigare spelat en säsong i Nordamerika, men har bortsett från två allsvenska matcher med AIK på lån spenderat hela sin karriär i Sverige i Brynäs. Den här säsongen noterades den Tre Kronor-meriterade centern för 18 poäng (10+8) på 47 grundseriematcher samt fyra poäng (2+2) på fyra kvalmatcher mot Malmö.

Simon Bertilsson har, liksom Ölund, spelat hela sin seniorkarriär i Brynäs bortsett från ett år utomlands. Den här säsongen producerade den OS-meriterade backen åtta poäng (3+5) på 41 matcher i grundserien innan han lämnade isen poänglös i samtliga fem kvalmatcher.


TV:  Studio Oddset Hockey om SM-slutspelet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM