Oliver Ekman Larsson.
Foto: Bildbyrån
NHL

Tunga beskedet: Oliver Ekman Larsson missar resten av säsongen

ANNONS

Oliver Ekman Larsson utgick med en skada i en match mot New York Rangers i mitten av februari. Sedan dess har Vancouvers svenske back inte spelat – och några fler matcher lär det inte bli denna säsong, rapporterar The Province.

Efter att ha tvingats lämna matchen mot New York Rangers den 16 februari i smärtor har Oliver Ekman Larsson inte spelat för Vancouver Canucks. En stukad fotled har hållit honom borta från matchspel sedan dess – och någon fler match den här säsongen lär det inte bli för “OEL”.

Canucks-tränaren Rick Tocchet förväntar sig i alla fall inte att se svensken i matchspel under våren.

– Nej, jag tror inte det. Han kan gå nu och har jobbat riktigt hårt de tre, fyra senaste veckorna, säger Tocchet till The Province.

“Sommaren som väntar är viktig för honom”

Den här säsongen har Oliver Ekman Larsson noterats för 22 poäng (2+20) på 54 matcher för Canucks.

– Sommaren som väntar är viktig för honom. Jag vet att många räknat ut honom, men jag har en känsla av att han kommer att ha en riktigt bra säsong (nästa säsong). Det finns något i hans ögon, säger Tocchet.

Vancouver har tolv matcher kvar av grundserien och har 16 poäng upp till en wild card-plats till slutspelet, vilket gör lagets chanser för slutspel mer eller mindre minimala. Ett missat Stanley Cup-slutspel skulle göra Ekman Larsson potentiellt tillgänglig för VM-spel under våren, men det är ovisst kring huruvida skadan sätter stopp för deltagande där eller inte.

Ekman Larsson var Tre Kronors kapten i förra årets VM-turnering och har spelat totalt sju VM, ett OS och ett World Cup med Tre Kronor under sin karriär.


Ur arkivet: Ekman Larssons skämtsamma pik mot backkollegan

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL