SHL-KVALET
Brynäs åker ur – Malmö stannar i SHL.
Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån
SHL

Malmö säkrar SHL-kontraktet – Brynäs åker ner till HockeyAllsvenskan

ANNONS

Malmö är klara för spel i SHL även nästa säsong efter 1-0-segern i kvällens match. 
För Brynäs IF väntar nu spel i HockeyAllsvenskan nästa säsong. 
– Man är rörd och ruggigt stolt över killarna, säger Malmötränaren Tomas Kollar till C More.

I tisdags höll Brynäs sitt SHL-hopp vid liv genom att vinna med 4-3 efter avgörande i den femte perioden av den fjärde kvalmatchen. 

Under torsdagskvällen klarade de dock inte av att förlänga serien ytterligare. 

Malmö vinner den femte kvalmatchen i Gävle med 1-0 och säkrar därmed spel i SHL även nästa säsong. För Brynäs väntar dock spel i HockeyAllsvenskan 2023/24. 

Brynäs fick en bra start på matchen och var det bättre laget i första perioden. Efter att Pathrik Westerholm fick matchstraff för en tackling i ryggenDmytro Timashov hade hemmalaget då en bra chans att ta ledningen.

Det blev dock inga mål i det fem minuter långa powerplay-spelet för Brynäs och 0-0 stod sig även efter att den andra perioden var slut. 

Westerholm och Maxwell hjältar

Efter 47 minuter utan ett mål bröts till slut nollan. Pathrik Westerholm hade fått lämna för ett matchstraff men då klev tvillingbrorsan Ponthus Westerholm fram och satte 0-1 och gav Malmö ledningen. Lukas Wernblom försökte sig på ett zorro-mål men fick inte in pucken men strax därefter så spelade Wernblom i stället fram till Westerholm som stod framför mål och petade in pucken under Brynäsmålvakten Jussi Olkinuora

Brynäs tog ut målvakten i slutet men lyckades inte få in en kvitteringspuck utan Malmö kunde vinna med 1-0 för att avgöra serien. 

Inför kvällens match bytte Malmö målvakt. Trots att Adam Werner spelat bra i de fyra första kvalmatcherna så valde skåningarna att slänga in Brandon Maxwell i målet som fick vakta kassen i sin första kvalmatch. Amerikanen blev då stor hjälte genom att rädda alla 31 skott han fick på sig och hålla nollan i matchen för att se till att Malmö spelar i SHL även nästa säsong. 

Anrika Brynäs med 13 SM-guld och 63 raka år i högstaligan är dock numera ett allsvenskt lag. 

Brynäs – Malmö 0–1 (0-0,0-0,0-1) 

Brynäs: – 
Malmö: Ponthus Westerholm. 

Malmö vinner serien med 4-1 i matcher.


TV: NHL-experten om Ekholms betydelse för Oilers

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL