Georg Weigelt lämnar Linköping.
Foto: Bildbyrån
SHL

Klart: Georg Weigelt lämnar Linköping

ANNONS

Georg Weigelt blir inte kvar i Linköpings lag nästa säsong. Via sin hemsida meddelar LHC att 20-åringen lämnar klubben.
– Georg behöver gå ut och spela ishockey för att nå upp till den höga potential som vi anser att han besitter, säger sportchefen Peter Jakobsson.

Georg Weigelt delade sin speltid mellan Linköping i SHL och Vita Hästen i Hockeyallsvenskan den här säsongen. 

Efter årsskiftet spelade 20-åringen bara två matcher med LHC – och när kontraktet med SHL-klubben nu går ut står det klart att det inte blir någon fortsättning i Linköping för forwarden.

–  Georg har varit utlånad från oss den här säsongen i perioder då han haft en otacksam roll här i Linköping. Vi är överens om att hockeyspelaren Georg behöver få kontinuerlig speltid och det är inte något vi kan garantera till kommande säsong. Georg behöver gå ut och spela ishockey för att nå upp till den höga potential som vi anser att han besitter. Vi önskar Georg stort lycka till i hans framtida hockeykarriär och hoppas att våra vägar korsas snart igen, säger sportchefen Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

På sina 22 matcher han spelade med Linköping den här säsongen noterades Weigelt för en poäng (1+0). I Vita Hästen producerade han sju poäng (2+5) på 29 grundseriematcher samt ytterligare en poäng (0+1) på två slutspelsmatcher.


TV: Kan Linköping ta sig ifrån bottenträsket?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL