Kjell-Åke Andersson.
Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Kjell-Åke Andersson kliver av som tränare – blir klubbchef för Östersund

ANNONS

Kjell-Åke Andersson kliver av rollen som huvudtränare för Östersunds IK. 
Mr. ÖIK blir dock kvar i klubben – som klubbchef.
– Jag känner att det är ett bra läge för mig, säger han till Östersunds-Posten

Kjell-Åke Andersson förde både upp Östersund till HockeyAllsvenskan samt såg till att klubben stannar kvar i ligan även till nästa säsong. Men den kommande säsongen kommer inte “Kjella” att stå i båset längre.

Östersund meddelar nämligen att Kjell-Åke Andersson lämnar sin roll som huvudtränare för A-laget. Samtidigt står det klart att Roger Forsberg blir kvar i klubben efter att ha varit assisterande tränare i slutet av den här säsongen, det är dock oklart hur Östersunds tränarstab kommer se ut nästa säsong. 

Andersson blir dock kvar i klubben i en nygammal roll. Han återvänder nämligen till att bli klubbchef i Östersund, en tjänst han hade innan han klev in som huvudtränare för klubben 2017.  

“Kjella är för många ”Mr ÖIK” och kommer vara väldigt saknad i spelarbåset men vi är glada att få ha kvar Kjella i klubben. Stort tack för din enormt fina insats som tränare och lycka till i din ”nya” roll”, skriver klubben på sin hemsida.

“Det har varit en fantastisk resa”

För Östersunds-Posten berättar Kjell-Åke Andersson själv om beslutet att byta roll. 

– Eftersom jag har den här möjligheten, att få ett annat perspektiv, så känner jag att det är ett bra läge för mig att göra det nu, säger han till ÖP och fortsätter: 
– Jag har älskat att vara ishockeytränare, det har varit en fantastisk resa. De sista 13 månaderna om man tittar både på det jag gjort som aktiv och på åren som jag arbetat i föreningen – då har det varit de bästa 13 månaderna man kan ha.

Kjell-Åke Andersson kommer nu att jobba väldigt nära sportchefen Per Tagesson, som också blir kvar, för att stärka Östersunds sportsliga ledning. 

– Han har gjort ett helt otroligt jobb som deltidsanställd sportchef men det är mycket mer jobb än så. Där kan vi stärka den sportsliga biten genom att jag går in som klubbchef men också med en ganska stark inriktning att jobba ihop med "Taggen", säger Andersson.


TV: "Vem ska Karlkvist göra till poängkung nu?"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL