John Carlson.
Foto: USA TODAY Sports
NHL

John Carlson gör comeback efter otäcka skadan

ANNONS

John Carlson har missat 42 matcher efter att ha fått en fraktur på skallbenet. 
Till nattens match förväntas dock stjärnbacken göra comeback. 
– Han är frisk och i bra form, säger coachen Peter Laviolette. 

Precis innan jul var olyckan framme för Washington Capitals stjärnback John Carlson efter att ha fått ett slagskott i huvudet under en match mot Winnipeg Jets. 

Carlson var direkt i stora smärtor och blödde kraftigt efter att ha fått pucken i huvudet. Efteråt visade det sig att stjärnbacken fått en fraktur på skallbenet samt fått en rivit upp ett sår i tinningens pulsåder vilket låg bakom den kraftiga blödningen. 

Det har sedan varit en lång väg tillbaka för 33-åringen men i natt – exakt tre månader efter den otäcka skadan – är Carlson redo för comeback igen när Washington ställs mot Chicago Blackhawks i natt. 

– Vi har många bra läkare här i klubben och vi skulle aldrig chansa och slänga in någon som inte vore redo att ta hand om sig själv ute på isen. Nu har allt blivit godkänt. Han är frisk, i bra form och klarar av att göra allting som han behöver ute på isen, säger Washingtons coach Peter Laviolette till nhl.com

“En back på Norris-nivå”

Carlson har missat 42 matcher på grund av skadan och under den tiden har Capitals tappat mark i NHL och ser ut att missa slutspelet. 

– Det är en av våra mest värdefulla spelare, en toppback som har gjort 70 poäng och varit finalist till Norris Trophy. Han är en back på Norris-nivå och då är det klart att det blir kännbart när han inte spelar, säger Laviolette. 

John Carlson gjorde 21 poäng på 30 matcher innan skadan. Tidigare i sin karriär har han vunnit backarnas poängliga vid två tillfällen 2018 och 2020. Han var även en av Washingtons bästa spelare när klubben vann Stanley Cup för första gången 2018.


TV: Dahlin gästar Skinners komiska show

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL