Henrik Nilsson.
Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån
ICEHL

Henrik Nilsson stannar i Fehérvár AV19

ANNONS

Henrik Nilsson gjorde en landskamp för det ungerska landslaget den här säsongen.
Nu stannar svensken i den ungerska klubben Fehérvár AV19 då han förlänger sitt kontrakt. 
– Jag och min familj har beslutat att förlänga mitt kontrakt i Fehérvár med ett år till, eftersom vi trivs väldigt bra här, säger Nilsson till klubbens hemsida

Sedan säsongen i Oskarshamn 2019/20 har Henrik Nilsson spelat utomlands i österrikiska och centraleuropeiska ligan ICEHL. Först i Dornbirner i Österrike och därefter flyttade backen till Fehérvár AV19 i Ungern. 

Nilsson har sedan gjort två raka säsonger i klubben och den senaste säsongen har han även gjort en landskamp för det ungerska hockeylandslaget. 

Nu meddelar då Fehérvár AV19 att klubben förlänger kontraktet med ett stort antal spelare, bland annat svenske Henrik Nilsson.

– Jag och min familj har beslutat att förlänga mitt kontrakt i Fehérvár med ett år till, eftersom vi trivs väldigt bra här. Förutom hockeyn är allt här perfekt och det är en viktig anledning förutom att stanna här. Jag älskar att spela inför våra fans och jag hoppas att vi nästa säsong hittar ett sätt att vinna fler matcher och göra fler mål. Personligen hoppas jag hålla mig frisk och komma tillbaka starkare nästa säsong, säger Nilsson till klubbens hemsida.

Den 30-årige backen drogs med skadebesvär senaste säsongen men gjorde nio poäng på 26 matcher när han väl spelade. Han har nu spelat 104 matcher i ICEHL. Tidigare i sin karriär har Nilsson spelat 198 SHL-matcher, 96 matcher i HockeyAllsvenskan och 49 matcher i finska Liiga.


TV: NHL-experten om Ekholms betydelse för Oilers

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL