Emil Heineman blev målskytt i AHL-debuten.
Foto: David Kirouac/Icon SMI/ZUMA Press
AHL

Emil Heineman blev målskytt i AHL-debuten

ANNONS

Efter slutspelsuttåget med Leksand så fortsätter Emil Heineman säsongen i Nordamerika. I natt gjorde 21-åringen sin första match i AHL – och blev målskytt direkt.

Tidigare i veckan stod det klart att Emil Heineman fortsätta sin säsong i Nordamerika efter att säsongen med Leksand slutat med åttondelsfinaluttåg mot Rögle.

Under natten till torsdag, svensk tid, fick den 21-årige forwarden göra sitt första framträdande i AHL – och han presenterade sig direkt. I den andra perioden såg Heineman till att reducera Bridgeport Islanders ledning till 1–2 efter att han i powerplay-spel prickat in reduceringsmålet bakom Cory Schneider för sitt Laval Rocket.

Har trejdats två gånger

Heineman tillhör sedan ett drygt år tillbaka Montréal Canadiens organisation efter att han trejdats två gånger innan han ens spelat en match i Nordamerika. Leksingen draftades av Florida Panthers i andrarundan 2020, men trejdades till Calgary Flames i tredjen som skeppade Sam Bennett till Florida. I februari 2022 trejdades han därefter från Calgary vidare till Montréal i Tyler Toffoli-trejden och ett par månader därefter skrev Heineman NHL-kontrakt med Canadiens.

Den här säsongen har Heineman spenderat på lån i Leksand, där han noterades för 15 poäng (8+7) på 35 matcher i grundserien innan han lämnade samtlig tre åttondelsfinaler mot Rögle utan att göra poäng.

Laval förlorade till slut nattens match mot Bridgeport med 2–5. Landsmannen Mattias Norlinder noterades för en assist för Laval i matchen.


TV: Är Leksand fortfarande inne på rätt spår?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL