Daniel Rahimi och Veeti Vainio.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Daniel Rahimi och Veeti Vainio stängs av

ANNONS

Björklöven tvingas klara sig utan både Veeti Vainio och Daniel Rahimi de kommande matcherna. Vainio stängs av i två matcher för en charging, medan Rahimi får tre matchers avstängning för en huvudtackling.

Under gårdagen anmäldes först Veeti Vainio till disciplinnämnden under morgonen innan en anmälan mot Daniel Rahimi ramlade in runt lunchtid. Vainio anmäldes för en charging på Jimmie Jansson Lorek, medan Rahimi anmäldes för en huvudtackling på Nick Albano.

Nu står det klart att bägge Björklöven-backarna fälls av disciplinnämnden. Via sin hemsida meddelar Hockeyallsvenskan att Vainio stängs av i två matcher, medan Rahimi får tre matchers avstängning för sin tackling.

“Tacklingen utförs med uppåtgående rörelse, är vårdslös och innebär skaderisk”, skriver nämnden i sitt beslut kring Rahimis avstängning.

Rahimi: “Sätter sig själv i en dålig position”

Rahimi själv bestrider ärendet.

“Jag kommer in i situationen tacklar Nick Albano (Nord/syd). Han ser att jag kommer och ryggar tillbaka och sätter sig själv i en dålig position istället för att ta emot tacklingen. Tacklingen utdelas med axeln och ej armbågen som anmälan från Västerås läkare Björn Svartsgård beskriver. Skridskorna är i isen när kontakt sker”, skriver Rahimi i domen.

Utöver avstängningarna tvingas även Björklöven-backarna betala böter för sina tacklingar. Daniel Rahimi bötfälls med 7 750 kronor, medan Vainio får 5 625 kronor i böter.

Även Västervik-spelare stängs av

Utöver de två Björklöven-spelarna meddelar Hockeyallsvenskan även att ett par spelare i Västervik stängs av efter att ha anmälts till disciplinnämnden.

Både Josh Winquist och Isak Salqvist stängs av under de potentiellt två resterande matcherna i kvalet mot Tingsryd, där Salqvists avstängning sträcker sig hela vägen fram till den 1 oktober, vilket innebär att han kommer att inleda nästa säsong som avstängd.


TV: Studio Oddset Hockey om SM-slutspelet


 

Den här artikeln handlar om: